Båtkoll i Trosa hamn 20200807

En vacker morgon, men varmt och fuktigt, vilket inte alls passar mig. Tror jag stänger in mig idag….I min skrubb där jag har datorn är det rätt svalt sådana här dagar.
20 segelbåtar idag, och de stora motorbåtarna lyser nu med sin frånvaro. I stället är det mest Albin 25, Nimbus 26 och små Ryds och Flipper.

Vi börjar dagens fotokavalkad med denna välkända modell. Ballad, design Rolf Magnusson. Men var finns alla Ballader? Detta är bara den fjärde Balladen denna sommar. För övrigt tog sig denna besättning ett dopp i ån på morgonen, vilket jag aldrig skulle göra. Jag badar i och för sig inte nånstans, mer än möjligtvis i badkaret. Men Trosaåns vatten är väl känt för att vara skitigt. Kanske det sämsta vattnet i Sverige, vilket jag har för mig jag läst nånstans för några år sedan.

Här har vi en tysk gäst, och först trodde jag att det var en äldre Faurby. Den ser ju ut lite så…Men på sidan av luckgaraget står det Nordborg 40. Det är faktiskt en båtmodell jag aldrig hört talas om. Tydligen ett danskt bygge från 2004. Design Holger B. Jensen, vilket även det är helt okänt för mig.

En Elan 333, från Nyköping…

Nu skymmer handdukarna en del, men denna blev jag lite förbryllad över. Dekoren på båten kan uppenbarligen förändra mycket. Det är en Facil 355 XO, vilket jag inte fattade förän jag satt vid datorn och kunde jämföra bilder på andra båtar.

Den här känns väl igen, speciellt med ett ”m” i fören. Malö 38, och det är Leif Ängemark som står för skovlinjerna.

Ytterligare en båt med tysk flagga i aktern. En Hunter 27 från 2004. Notera att det är rattstyrning på denna 27-fotare. Ingen racer direkt. Den väger 3,5 ton och har bara 28 kvadratmeter i segelyta. Det är mindre än vad vi hade i storseglet på X-95:an, och den vägde mindre.

Lördag och söndag kvar, sedan börjar jag jobba igen och vi får se vad som händer med båtkollen. Promenaderna fortsätter, men det kanske inte finns så mycket båtar att kolla in nästa vecka.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 20200807

  1. Simo Ryhänen
    7 augusti, 2020 at 18:52

    Elan 33:an (med superfina grå segel) seglade snabbt ifatt oss på kryssen i Herrhamraleden. Men, och detta är ju kul för oss som har en något ”trögare” båt, då vi riktade in oss mot Rökogrunden och fick en halvvind, rullade vi in focken och rullade ut genuan. Då var det fest ombord på Panta Rhei, eftersom Elanen inte tog in på oss!!! Fast då vinden avtog och gick över mer på läns, tog vi en fika och lät Elanen passera i lovart… Det blir mycket fika ombord…

  2. Kajsa
    7 augusti, 2020 at 20:24

    Kul att höra! Vi (jag och Josefin Olsson) seglade Elanen med nya segel! Båten hör hemma i Oxelösund (inte Nyköping). Vi tävlade med er där ett tag och var nöjda när vi väl passerade! Kan nämnas att Josefin Olsson egentligen skulle varit i Japan och seglat sitt tredje OS i Laser radial. Istället blev det semestersegling och tävling i skärgården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.