Båtkoll i Trosa hamn 20200806

Lite grått och trist väder idag, men inget regn. Hygglig temperatur, 20 grader, men riktigt fuktig luft. Antalte båtar i hamnen glesnar, men fortfarande dyker det upp en hel del att skriva om. 23 segelbåtar i hamnen och av dessa var sex helt nya modeller som inte setts här tidigare under sommaren.

Ja, vad säger man om denna? Monster!

Däcksalongbåtar blir vanligare och vanligare. Naturligtvis är det att man från salongen har god runt-om-sikt. Det här är en Nordship 380 DS. En dansk modell från 2012.

Kan man kalla detta för däcksalongbåt? ;-) En av årets minsta båtar i hamnen, en Crescent Skipper 510. 4,85 i skrovlängd vilket är ungefär samma mått som bredden på en av det största Beneteau Sense 51 som låg här tidigare. Charmig liten båt, men hur seglar den?

Ytterligare en DS-båt, här i form av Jeanneau Sun Odyssey 40 DS. Notera den irländska flaggan på aktern.

Jag hör av många att det är så stora båtar i hamnen, men de flesta är inte jättestora. Vanligaste besökare är ju Linjett 32 och Albin Nova. Även denna lilla IF-båt tillhör faktiskt en av de vanligaste modellerna. Jag tror detta är IF nummer tio. 1967 ritade Tord Sundén denna och det har sålts runt 3000 ex.

Lite större är denna Najad 340. 33 fot är den, trots namnet, och kom 1987.

Den här Bavarian är lite ”mystisk”. Fram på måsten sitter nämligen ett Trosa BK-märke, ett sådant som vi får när vi sjösatt som bevis för att båten är försäkrad och får ligga vid klubbens bryggor. Det är en Bavaria 34 Cruiser, men det finns ingen sådan i vårt klubbregister. Och inte minns jag nån som haft en sådan heller…

Det här är en Topaz, inte allt för vanlig i våra hamnar. Läste att det byggts runt 50 båtar med början 1974.

Jag kan nämna också att gårdagens sista båt, den med hur mycket prylar som helst, är en H-30 Netta. Tack vare Marinetraffic löste jag det. Båten syntes där och hade en bild där den seglade. I storseglet syntes segelmärket och så kom jag på vad det är för modell.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20200806

  1. Tommi
    9 augusti, 2020 at 21:27

    Inte ofta man ser en riggad Crescent Skipper!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.