Båtkoll i Trosa hamn 20200716

Idag kör vi båtkoll i Monte Carlo….Nä, det är fortfarande Trosa Gästhamn. Bå bild ser dessa ”skepp” inte så stora ut, men över 60 fot, alla fyra. Gästhamnen drar in bra med pengar när dessa monster hamnar här. Hamnplats plus el, cirka 1100 per dygn och båt på båtar över 60 fot.

Det är en ”lilla” båten utanför som ska presenteras här. Det är en First 47.7, och den ser liten ut i jämförelse med Beneteau Sense 51 som bytt plats sedan igår.

Här är en liten Albin 78. En välseglande liten men förhållandevis rymlig båt från Peter Norlins ritbord.

Vad är det här d? Rara Sara låg i Nynäshamn för någon dag sedan, och jag trodde då att det var en Targa 96. Men jag är inte säker…Targa-båtarna har väl vindruta, och är masthead-riggade. Den här är partialriggad. Men jag är ganska säker på att det är en Hans Groop-design. Men, det kanske är en H-35? Blev lite lurad där av rutorna.

Och här är en Kenneth Albinsson design. Hur många av er ser skillnad på en Comfortina 32 och en Comfort 32? Det här är i alla fall en Comfort 32. Lite tätare mellan rutorna, och masthead-rigg.

Här är någon som uppenbarligen har svårt med ljuset när det ska sovas. Båten är en Conqubin 38, och det är för mig lite överraskande att det är en av de vanligaste båtmodellen i hamnen under sommaren. Det här är den femte C38.

Här är ytterligare en båt där fönsterrutorna kan förvilla lite, men visst är det en gammal Tur 84. Per Brohäll ritade denna 1975.

Här är en lite udda Hallberg Rassy-modell. Hallberg Rassy 94 kom 1981 och är ritad av Olle Enderlein.

Hanse 370 kan ha lite olika skepnader. Den här med till synes lite kantiga rutor kom 2008. Snyggt med grått skrov, tycker jag.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20200716

  1. Gustaf
    24 augusti, 2020 at 20:33

    Den stora är en Beneteau Sense 55 med djupgående på 1.80. Vi ligger utanpå med vår First 47.7 som sticker 2.35. Det höga vattenståndet gjorde att vi vågade oss in i Trosa för första gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.