Båtkoll i Trosa hamn 20200702

Dag 13 på båtspaningen, och antalet modeller verkar aldrig sina. Idag låg det 16 segelbåtar i Gästhamnen varav 8 var ”nya” i min samling. En grå Elan 380 var på väg in i hamnen, men vände innan jag var där. Så den hamnar inte på bild.
Även idag var det ordentligt blåsigt. Det gick vita gäss på vågorna precis i hamninloppet, men det syns ju inte på bilden…

Dagens första och största. En stabil långseglare i form av Långedrag 46. En ovanlig båt. Så ovanlig att det knappt står något om den på nätet.

Här är en annan lite udda båt. Diva 24 DC. Trailerbar och uppenbarligen bo-bar också. Det finns fyra kojer, pentry och WC. En rätt fin båt, om man nöjer sig med det lilla.

Albin Stratus kom från Peter Norlins ritbord 1978. Prototypen Regnbågen vann 3/4-ton Cup 1979. Rullstor är dock inte så raceigt..

Som jag skrivit förr. En sådan här känner väl alla igen. Linjett-båtarna har sina linjer. Detta är Linjett 37.

Och det här då? Inte så snygg kanske, enligt mig. Hanse 345. Just idag låg det för övrigt tre Hanse-båtar i hamnen. 342, 370 och denna 345.

Det här är nog dagens äldsta båt. 1965 lär den vara ritad av Oscar Shelin och Tore Holm.

 

Det kan vara så att det inte blir något inlägg föränn på lördag nu. Detta eftersom jag från lördag tänkte ta mina promenader på morgonen, och har jag då gått på fredagkvällen så är det nog samma båtar i hamnen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.