Båtkoll i Trosa hamn 20200701

Gråa moln och det gällde att passa in dagens promenad mellan regnskurarna. Jag kollar då gärna på en väderradar: http://se.baltrad.eu/
Dagens gästhamnsflotta var betydligt mindre än gårdagen. Räknade jag rätt var det 19 segelbåtar idag. De låg glesare och därmed var det lättare att ha koll på Bavariabåtarna som även idag dominerade hamnen med sju båtar.

Denna fina båt är en Sweden Yacht 340. Design Peter Norlin. Båten kom 1986.

Och så lyckas en Bavaria smita in i dagens bildserie. När de blir lite lägre blir också proportionerna något bättre. Bavaria 44 från 2002.

Ytterligare en Peter Norlin-design. Här i form av ikonen Scampi. I bakgrunden syns en Nova som även den är Norlins-ritad.

Den här båten har vi sett förr. Det är en Birdie 32 med namnet Blue Grace. En gång i tiden hade den båten hemmahamn i Nynäshamn och deltog då ett antal gånger på Landsort race. Då hade den ingen vindruta…

Vet inte om man kan kalla denna för segelbåt, men den har mast och segel. Och det går att segla den. Nauticat 33 presenterades redan 1966 och har sedan dess tillverkats i över 1200 exemplar. Just detta exemplar är nog från början på 80-talet.

Efter 12 dagars vandrande i hamnen har jag nu fått ihop 115 olika båtmodeller där Novan just nu är vanligast med fyra besökare totalt.

..och ja, jag klarade mig från regn…


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.