Båtkoll i Trosa hamn 20200628

Åter en solig och varm dag. Och även idag var jag tidigt ute på rundan då jag har planen att ta en segeltur med Tango under dagen. Kommande vecka jobbar jag förmiddagsskift och jag tror inte jag orkar upp för att gå min runda innan jag går till jobbet. Det blir nog kvällsrundor.

Dagens första flytetyg är en seglare jag sett tidigare här i hamnen. En gammal IOR-båt i form av Dehler db 1, med ”sveriges längsta” peke…. Båtens namn är Wiz och syns ofta på tävlingar i stockholmsområdet.

Här är en båt som inte är fullt så racig…Men det går att segla den. Ansö 31, en stålbåt. Jo, jag har till och med sett en sådan på kappseglingsbanan en gång i tiden.

Sommarens hittills största segelbåt, tror jag, är denna Beneteau Oceanis 46. Såldes mellan 2010 och 2013. Drygt 14 meter lång och fyra meter bred.

Den här båtan går ju inte att ta miste på vad det är. Linjett-båtar ser lika ut oavsett storlek och årsmodell, nästan. Detta är en Linjett 35. Den skiljer sig inte mycket från 37:an. Linjett 37 har lite rakare stav och lite rakare linjer. Och den lilla ventilen framför förluckan sitter inte där på 37:an.

En 70-talare i form av Nord 80. Olle Enderlein står för linjerna, och den såldes i drygt 300 ex.

Även denna lilla båt designades av Olle Enderlein. Den presenterades i slutet på 70-talet och byggdes i 500 ex. Modellen är Hallberg Rassy 26.

Här är en båt med tysk flagga i aktern. Vad det är för modell har jag faktiskt ingen aning om. Någon som vet?

Ytterligare en 70-tals-båt. Här i form av Polca 28, designad av Ingvar Carlsson, vilket är en konstruktör jag inte känner till.

Motorbåtarna i hamnen är fler än seglarna. Men det är många små och äldre båtar. Just denna är gansla liten, men inte speciellt gammal. Men den är ledig…eller är det kanske skepparen som är ledig? ;-)

Ytterligare ett exempel på att man inte behöver ha en stor båt för att ta sig ut på semester. Det finns tydligen ett par kojer inder däck på denna. Yamarin 6230 är modellnamnet tror jag.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20200628

  1. Jonas
    28 juni, 2020 at 18:27

    Den oidentifierade båten är nog en Carter 30.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.