Kvälls-seglingar i Oxelösund och Dragsvik

I Oxelösund har Erik Lindén och Mattias Gustavsson dragit igång kvällsseglingar, på torsdagar. I torsdags, som var andra racet startade 11 båtar. Här kör man fasta banor med information via Facebook. Bra jobbat! Har funderat på att dyka upp nån torsdag när jag inte jobbar och kliva ombord på nån båt.Skärmavbild 2020-06-05 kl. 13.00.19

 

OXSS Torsdagsseglingar på Facebook >>>

I Dragsvik, utanför Tystberga finns en liten båthamn där ett antal entusiaster dragit igång onsdagsseglingar. Här har det under maj varit 3-5 båtar. Även här är det banor runt fasta märken som öar och prickar som gäller, samt info och anmälan via Facebook. Jag är inbjuden att gasta, men fick lite förhinder i onsdags.

Kvällseglingar i Dragsvik >>>

Uppe i Stockholm hadde Trälhavets BK 46 deltagare på senaste kvällsseglingen…

På 80-talet var det full fart i Trosa med runt 20 deltagare på kvällsseglingarna. Nu har vi inga kvällsseglingar sedan många år tillbaka. Jag har funderat ett tag på om det skulle gå att få till något även här.
Det finns ett 40 segelbåtar i klubben, om man räknar alla flytetyg med mast, plus några jollar.
En svårighet är att det i Trosa är en bra bit ut till seglingsbart vatten. Ett annat är att väldigt många arbetar en bra bit utanför orten och därmed är hemma lite sent på kvällarna. Själv jobbar jag skift, och är därmed inte tillgänglig varannan vecka.

Och, hur får man till en lagom kort bana med lämpliga vinklar på benen. Det är inte helt lätt. Jag funderar på det…

En annan tanke vi i seglingskommittén haft är att köra kvällssegling med våra 2kronor, dock har vi ju bara två, så då blir det sprintrace och många byten. Ett problem med det är kanske att hålla avstånd med tanke på corona, och att många tänkbara seglare är 70+.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Kvälls-seglingar i Oxelösund och Dragsvik

  1. Micke
    5 juni, 2020 at 14:12

    Ska vara Trälhavetsbåtklubb TBK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.