Nya riktlinjer från SSF

Svenska Seglarförbundet kom just (28 april) med uppdaterade riktlinjer för kappsegling, träning och seglarskolor.

När det gäller vuxentävling gäller i princip antingen klubbtävling, eller shorthanded…

TRÄNING OCH TÄVLING FÖR VUXNA
Träning får lov att ske i den egna klubben. I de fall träning sker i en båttyp med fler än 1 seglare så är det upp till varje rorsman/skeppare att ta ansvar för att närkontakt mellan idrottsutövare begränsas. Träningen bör ske med samma teammedlemmar hela tiden. I övrigt skall träningen ske enligt Svenska Seglarförbundets generella råd och riktlinjer för all verksamhet.

Om ni använder tillhandahållna båtar i er träningsverksamhet, tvätta gärna av dem efter varje seglingspass eller vid byte av användare samt se till att det finns möjlighet för deltagarna att tvätta händerna när de kommer iland. Äldre ungdomar/vuxna kan gärna uppmuntras till att använda handskar ombord.

Tävling får bara ske i den egna klubben i form av träningskappseglingar/klubbtävlingar/kvällskappseglingar. I de fall tävlingen sker i en båttyp med fler än 1 seglare är det upp till rorsman/skeppare att ta ansvar för att närkontakt mellan idrottsutövare begränsas. Tävlingen skall i möjligaste mån ske med samma teammedlemmar som man tränar med. I övrigt skall tävlingen ske enligt Svenska Seglarförbundets generella råd och riktlinjer för all verksamhet.

SPECIELLA TÄVLINGSREGLER FÖR KÖLBÅTSSEGLING I KLASSEN SHORTHANDED (max 2 personer)
I denna klass får tävlingen ske lokalt, dvs. i den egna klubben och/eller i kringliggande klubbar. Svenska Seglarförbundet ser en möjlighet att kunna arrangera kappsegling för denna kategori på ett säkert sätt utifrån ett smittspridningsalternativ om nedanstående krav uppfylls.

För att arrangera eller deltaga i tävling för kölbåtar i klassen shorthanded krävs följande:

• Alla deltagande båtar seglar från sin hemmahamn, deltar i tävlingen och seglar sedan tillbaka till sin hemmahamn igen.
• Inget rorsmansmöte eller samling får ske på land utan all kommunikation måste ske digitalt eller på annat sätt.
• Besättningen som ska tävla, tränar också i vanligtvis tillsammans och ska båda ta ansvar för att följa
• Folkhälsomyndigheternas råd och riktlinjer.
• Skepparen har ansvar för att närkontakt mellan idrottsutövare begränsas.

Sedan finns ytterligare regler för mer eller mindre än 50 deltagare.

Även råd och riktlinjer för seglarskolearrangemang är uppdaterad.

Ovanstående gör att vi i Trosa BK får tänka om. Vi får alltså inte ha en öppen tävling med ”full crew”. Antingen klubbtävling, och då får vi väldigt få deltagare. Eller shorthanded, och då får några av oss som är anmälda peta lite besättningsmedlemmar….

Läs mer här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.