Corona-uppdatering 3 april

Jag tänkte väl inte skriva om detta varje dag, men eftersom jag skrev ett inlägg för ett par dagar sedan och den infon har ändrats både från FHM och SSF blir det en enkel uppdatering här.

SSF skriver nu så här bland annat: ”I första hand rekommenderar vi alla att följa utvecklingen på Folkhälsomyndighetens hemsida och hålla sig uppdaterad. Läget och direktiven kan ändras med kort varsel.”

Och…: ”Svenska Seglarförbundet (SSF) vill utifrån gällande föreskrifter och allmänna råd från RF och Folkhälsomyndigheten göra följande kommentarer och förtydliganden kopplat till ”seglingsidrotten”:

•SSF rekommenderar tills vidare endast lokala träningskappseglingar/klubbtävlingar där regeringens begränsning om max 50 personer gäller.
•Alla genomgångar, anmälan m.m. skall ske utomhus. Håll avstånd och undvik folksamlingar.
•Deltagarna byter om hemma och tar med sig egen matsäck. Klubbens omklädningsrum skall om möjligt stängas och toaletter användas med försiktighet.
•Ge möjlighet till god handhygien och var noga med att upprätthålla en hög hygiennivå på toaletterna.
•Se över funktionärslistan och gör en bedömning om några tillhör riskgrupperna enligt Folkhälsomyndigheterna. Dessa bör inte deltaga.
•Vid minsta tecken på förkylning eller feber skall man som seglare eller ledare avstå från att delta.
SSF följer utvecklingen noggrant och kommer att komma med kompletterande råd och beslut när så krävs.”

Länk för hela texten: HÄR >>>

För många är det långt kvar till tävlingsdag, och mycket lär hända. För oss i Trosa BK och Notstickshällan Race har jag inbjudan i princip klar och den lär publiceras snart. Arrangemanget är så pass litet att vi kan stoppa tävlingen bara några dagar innan om så skulle behövas.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.