Inför Mästarnas Mästare 2019

I helgen seglas årets upplaga av seglingens Mästarnas Mästare. För er som inte har så mycket planerat så sänder de live på YouTube. Med tanke på väderprognosen så kan det bli spännande och underhållande, speciellt på lördagen då det väntas kulingvindar utanför Marstrand.

42 team finns på startlistan och utgången är oviss. Samtliga Svenska Mästare är inbjudna och några Wild Cards har delats ut till andra framgångsrika seglare.

Vilka som vinner är naturligtvis svårt att sia om, men en av mina favoriter är Havskappsegling/ORC Int. som representeras av Team Pro4u med Patrick Forsgren vid rodret. Team Pro4u har ju kört en hel del J/70 under året vilket ju är ett plus.
Förra årets MM-mästare finns med även i år, och naturligtvis här de en het vinnarkandidat, CB66-teamet som representeras av familjen Hellekant.
Svenska Mästarna i J/70, Magnus Tyreman bör väl rimligen ha bra koll på just J/70 och de får då finna sig i ett visst favoritskap.
Bland Wildcarden finns det rutin och då också en och annan favorit.

Jag håller naturligtvis tummarna för de sörmländska seglarna. Det finns några med i de olika teamen.
Oxelösunds-/Nävekvarnsseglaren och segelmakaren Erik Lindén har en plats i 49erFX-teamet där unga Vilma Bobeck håller i rodret. En liten dark horse kanske.

Nyköpingsseglarna Magnus Gustafsson och Tobias Gustafsson seglar i A22-teamet där Roffe ”Plåt” Erixon är rorsman. Även om det är ett rutinerat och meriterat gäng så lär de inte ha med tätstriden att göra.

Sedan har vi ytterligare en Nyköpingsseglare i form av Laser-seglaren Per Enockson som tävlar med Laser Master-teamet. Jag tror ju inte heller att detta team har med täten att göra.

Svensk Mästare i Mälar 22 är Nyköpingsseglaren Stefan Hultgren. I hans besättning ingår bland annat Moa Andersson, Nyköpings SS och Andreas Birgersson som jag tror kommer från Eskilstuna-klubben SS Svearna. Final-kandidat? Nä, jag tror inte det.

Mälar 30-mästare är Tord Bergman, SS Aros. I sin besättning har Tord bland annat Nyköpingsseglaren Daniel Ekstrand, och tyvärr tror jag inte heller att dessa når finalen.

Sedan håller jag naturligtvis ett extra öga på 2-krona-mästaren från JK Västerås, Björn Sandberg. Han tog som vanligt mästerskapsguldet med Trosa Båtklubbs 2-krona. Synd att ingen TBK-seglare vågar använda den snabba båten.
Sandberg kan mycket väl nå finalen. Har för mig att han gick till final 2018.

Sedan har jag ett namn jag funderar lite på… I Folkbåts-teamet med mästaren Hans Hammel seglar en Christian Söderbäck. För många år sedan, på 70-talet, fanns det en mycket duktig folkbåtsseglare i Trosa Båtklubb med just det namnet. Är det möjligen samma person?

Kl 9:30 på lördag går första varningssignalen, enligt programmet. Då är mina datorer påslagna för att följa tävlingarna.

Mästarnas Mästare >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.