Å-vatten i högtryckstvätten

TBK_191006I dag söndag var det åter en av flera ordinarie upptagningsdagar på Trosa Båtklubb. Pappas lilla Sunwind 20 var en av åtta båtar som togs upp på land för vintervilan.

I samband med upptagning spolar ju många sina bottnar rena från smuts och beväxtning. Högtryckstvättarna går på högvarv.

Ett problem de senaste åren har dock varit bristen på vatten, eller i alla fall kommunens bevattningsförbud som bland annat inneburit att det inte är tillåtet att tvätta båtar med kommunalt färskvatten.

På Trosa BK är detta löst. Två sjövattenpumpar är installerade. Till dessa kan högtryckstvättarna kopplas in och båtarna spolas av vid upptagning.

Det tar dock lite längre tid att hantera båtarna eftersom varje båt tvättas vid rampen innan den körs iväg till sin plats, och vissa ska ju ha båten kliniskt ren.

Antar att det är ganska många liter vatten som sparas in genom att tvätta alla båtar med å-vatten. Jag tror att det är runt 150 båtar som hanteras totalt.

En och annan skiter dock i bevattningsförbudet, som fortfarande råder i Trosa, och står glatt och spolar ut rent färskvatten i havet.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.