Arkö Runt 19 | Måndag morgon 31 anmälda

Arko_001Nu på måndagsmorgonen är det 31 anmälda till lördagens Arkö Runt. Det är betydligt lägre än förra året. Då var det 46 anmälda, visserligen på tisdagmorgonen.
2016 startade 37 båtar vilket är det lägsta sedan första tävlingsåret 1973 då det var 31 båtar till start.

När jag kollar på förra årets startlista så är det hela 30 båtar som inte är anmälda i år…Saknas, än så länge gör bland andra Express Ya II med Clas Ljungdahl, Lennart Schärnell, som förra året också seglade Express. Peter Lundqvist M30, Rivalerna Nathalie och Noya. Peder Tjäderhane Contrast 33 Swall, Jan Berglund Diva 35 Marion, X-332:orna Bellatrix, Inga G och Extasy, Oscar Stenman Viper 640, Dehler 38 Juninatt, X-362 Perfect Excuse, IMX 40 FoXy Lady och Aspect 40 Respect, och några till. En annan som saknas är Wasa 30 Sylvester. Den har väl varit med varje år i evighet, ungefär. Anders Svensson som numera seglar DS 37 Falken är inte heller anmäld, ännu. Sedan har jag ju hört att Erik Lindén och Young Guns skulle anmäla sig.

Det senaste dygnet har det i alla fall kommit in en rad anmälningar från arrangörsklubben OxSS, så nu är de 10 OxSS-båtar. Det är ungefär som förra året, och Trosa BK har 5 anmälda vilket är fler än på många år. Men Nyköpings SS har bara 6 anmälda. De hade förra året 14 startande.
Nybildade Nävekvarns SS har en anmäld båt. Nog borde det kunna vara fler. Det är ju inte jättelångt från Nävekvarn till Oxelösund. Och Norrköpings SS och Norrköpings SK har bara en vardera anmäld.

I morgon tisdag är sista ordinarie anmälningsdag. Sedan kan man efteranmäla sig till och med torsdag.

Arkö Runt >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Arkö Runt 19 | Måndag morgon 31 anmälda

  1. 3 september, 2019 at 09:12

    Tisdag morgon och nu 38 anmälda! Många OxSS-båtar senaste dagarna. Men dåligt med Nyköpingsbåtar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.