Hamnkoll i Trosa Hamn 2/8

Idag är det ordentligt mycket glesare mellan båtarna i hamnen, men fortfarande dyker det upp nya modeller som ännu inte hamnat framför min kamera.

Först en Omega 34, design Ron Holland. Så då har alla Omega-modeller hamnat på bild, utom Omega 10m, och vem vet, kanske ligger det en sån i hamnen i morgon, eller på söndag.

Den motorkryssaren är byggd 1936 på Axel Erikssons båtvarv utanför Gräddö. C G Pettersson står för ritningarna av den nästan 18 meter långa Havsörnen II. Det är mast och segel på båten, men frågan är hur den seglar. Kryss i lättvind är nog ingen höjdare…

En något nyare båtmodell är denna Lady Helmsman från Håkan Södergrens ritbord.

Här är en Degler 36 J/V där Judel/Vrolijk står för design. En båtmodell som ofta syns högt upp i resultatlistorna.

Finländaren Guy Christer Lönngren har väl aldrig gjort en båt som liknar något annat. Här är en Guyline 125, med förlängd akter.

Och när jag ser denna båt blir jag ju lite nostalgisk. En gammal X-95. Samma färger som den vi seglade framgångsrikt på 90-talet. En kul och utmanande seglare med de typiska för IOR-båtarnas svagheter. Ganska lik Expressen att segla.

Ytterligare en IOR-båt från 80-talet. Det här är en Granhill. 33? 34? Antar att namnet Granhill kommer från den lilla byn med samma namn som ligger på Väddö.

Och så avslutar vi med en inte så vacker motorbåt, Princess F50. Förstår att de stora svarta rutorna ger bra utsikt och ljusinsläpp i båten, men det är inte snyggt.

Två dagar kvar, och ännu finns det många båtmodeller kvar att fotografera.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.