Båtkoll i Trosa hamn 1/8

Efter nästan fyra veckors daglig båtkoll är det kul att det fortfarande går att hitta så många nya båtmodeller. Jag tror att jag är uppe i 200 olika båttyper som fastnat på mina foton. Från början var ju tanken att fota lite ”roliga” båtar. Men vad som är roligt är ju lite olika. Men efter hand blev det en sport att hitta så många olika modeller som möjligt.

 

Det här är nog dagens vackraste båt i Trosa hamn. Kan det vara en Mälar 30?

 

Nästa båt är raka motsatsen till föregående. Bred, klumpig och inte det minsta vacker. Men det är garanterat bekvämare att leva i. Det vimlar av Bavaria-båtar i hamnen idag. Det här är en Bavaria 44. Tror att det var ytterligare fyra Bavarior, varav ytterligare en hamnar på bild.

 

Den här är väl ganska kul? Eller udda i alla fall. Det syns väl att det är samma kontruktör bakom denna skapelse som Ohlson 22. Einar Ohlosn ritade denna Parant 1974. En motorseglare på 7,4 meters längd.

 

Sun Odyssey-båtarna har varit rätt vanliga i hamnen under sommaren, här är en av de större modellerna, Jeanneau Sun Odyssey 509, väl inpackad under kapell och prylar.

 

Dehler 34 S/V där S/V stor för design-teamet Alex Simonis och Marten Voogd. En snabb och välseglande båt.

 

Här är en blå Elan 31. En fin ”liten” med goda seglingsegenskaper. Rob Humphreys står för designen.

 

Linjetterna stormar hamnen! I går låg det bland annat två 35:or i hamnen. I dag ligger det två 37:or vid bryggan. Den ena är SWE 22 Merlin som ofta syns på kappseglingarna i Stockholms-området.

 

Bavaria förknippas oftast med klumpiga cruisingbåtar, men under några år försökte de sig på att sälja några lite sportigare modeller. Här är en av dessa, Bavaria 35 Match.

 

Swedestar 370, design Håkan Södergren.

 

En tysk båt av för mig okänd modell. Nån som vet vad det är?

 

Ytterligare en okänd tysk. Båda ser ut att vara mellan 35 och 38 fot.

 

X-99 har varit med förr, men den här är lite annorlunda med sin skrovfärg.

 

Aphrodite 25 presenterades i slutet på 70-talet. Design Carl Beyer.

 

Det är inte den lilla röda Debutanten som är huvudobjekt på denna bild. Det är den långa båten bakom. Det är en Omega 46, och precis som de flesta andra Omega-båtar är det Ron Holland som står för linjerna.

 

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 1/8

  1. Erik Barkefors
    1 augusti, 2019 at 12:55

    En kuriosa om Parant är att Lasse Norlin köpte upp formarna någonstans runt 1981. Ett par stycken hann byggas i Nyköping och företagets andra lokaler i Marieholm innan konkursen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.