Båtkoll i Trosa hamn 30/7

Det regnar idag! Och jag kan ju erkänna att det nu på morgonen inte blev nån långpromenad. Men hamnen måste göras, trots regn. Och det blev blött. Ett ordentligt väderomslag jämfört med gårdagen kan man säga. I går var det 22 grader på morgonen och 28 grader som varmast. Just nu, klockan halvnio, är det 11 grader.
Antagligen beroende på vädret var det idag riktigt fullt i hamnen, och trots över tre veckors båtkoll så vimlar det av båtmodeller som tidigare inte synts på bild. Över 160 båtmodeller har det blivit hittills.
En Beneteau Oceanis 34 med grått skrov. Varför hänger en träplanka på mantåget? Jag har sett det på flera båtar, och speciellt tyskar.

 

Mixer, en av de snyggare Maxibåtarna. Presenterades 1981. Mixer tillverkades i flera olika versioner, dels den vanliga Cruising-modellen, och dels en Racing-modell. Men det byggdes även några exemplar av modellen Mixer EC, där EC står för Exclusive Competition. Mixer EC var flusch-däckad och den hade dusch och bastu.

 

Här har vi en liten Accent. En Norlin-kontruktion som 1974 vann VM för 1/4-ton. Pappa köpte Accent SWE 372 1977 och det var i den som mitt kappseglande började. Accenten såldes i över 700 exemplar.

Den här båten är mer ovanlig. Det är Sweline 36. Den presenterades i slutet på 80-talet. Den blev väl då mest känd för diskussionen om skrovet var en kopia av Diva 35. Men det framkom efter kontrollmätningar att troligen inte var så.

 

Linjett 40, den näst största båten i Linjett-familjen.

Här har vi en som antagligen inte kollade in väderrapporten i går kväll. Bakom alla blöta handdukar och badkläder döljer sig en Omega 30. Ron Holland är konstruktör och båten presenterades 1983. 1988 var det fem Omega 30 bland de sex första i klass DH-A4 på Gotland Runt.

En aluminiumbåt, gissningsvis en Ovni 32. En fransk båtmodell med lyftköl.

 

Årets första Dehler 34 DD i hamnen, en modell jag känner väl till. Det finns ju två snabba på Trosa Båtklubb.

En äldre modell från Hanse, 312. Den byggdes mellan 2003 och 2005. Hansebåtarna finns i hur många modeller som helst. Precis som Bavaria har varje modell ett relativt kort liv på bara 2-3 år.

Den här båten hade jag inte identifierat om det inte funnits ett modell-namn på luck-garaget. Det är en Compromis 888, och med Googles hjälp har jag fått fram att det är en Nederländsk konstruktion. Frans Maas står för designen och den presenterades i slutet på 80-talet, men i motsats till Hanse-båtarna så tillverkades modellen i 20 år.

Ytterligare en av Pelle Petterssons många designer, Maxi Magic.

Och till sist en Compis 28. Design Bernt Andersson 1970.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 30/7

  1. Bengt Österman
    30 juli, 2019 at 10:00

    Plankan kan vara bra i Göta kanals granitslussar, mkt bättre än rullande fendrar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.