Båtkoll i Trosa hamn 26/7

Som synes, klarblå himmel och strålande sol. Flaggan rör sig knappt, men det blir nog lite lagom seglarvind även idag. Fortfarande inte speciellt fullt i hamnen. Antagligen lite för fint väder.

Dagens skönhet. En mörkblå X-43 med dansk flagga i aktern. Lady Le Monde heter båten, Le Monde är franska och betyder världen. Det är för övrigt den andra X-43:an i gästhamnen i år.

Elwita Star heter denna Bavaria Cruiser 40 från Gävle. Inte riktigt i samma klass som X-43, varken vad gäller utseende eller seglingsegenskaper.

En Scampi har jag inte lyckats fånga på bild tidigare under årets semester. En båt väl värd att uppmärksamma just nu. I augusti är det nämligen 50 år sedan Scampi vann Half Ton Cup första gången. I förgrunden sticker nosen fram på en annan Norlin-båt, som varit på bild tidigare, Omega 42.

Det här är inte en Rival 22 utan en Topaz.

 

Här däremot är en Rival 22.

 

En lite gul båt med tysk flagga. Båten liknar Amigo 23 en del. Men den har ett litet fönster för mycket. Det kan ju dock vara monterat i efterhand.

Det är ganska gott om Hallberg Rassy-båtar vid Trosas bryggor. Ofta är det tysk flagga, ibland svensk. Här är dock en Polsk, och modellen är HR 352. Polackerna har blivit betydligt vanligare i år.

Och här har vi en Umberto Felci-design igen. Närmare bestämt en Dufour 34.

 

Det här är kanske inte hamnens skönhet direkt. Men nått speciellt är det över denna tyska stålbåt.

 

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 26/7

 1. Erik Barkefors
  26 juli, 2019 at 13:24

  Den gula båten skulle kunna vara en gammal Bianca. Storlek 24-27?

 2. Mats Jacobson
  16 oktober, 2019 at 21:43

  Inga snälla kommentarer om min båt. Men med tanke på att priset är en tredjedel av en X43 så är jag mycket nöjd. Förresten är en Ferrari både snabbare och vackrare en en Volvo.

  Hälsningar Mats med Bavaria 45:an Eltiwa Star

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.