Båtkoll i Trosa Hamn 21/7

Fjortonde inlägget i serien Båtkoll i Trosa hamn. Och precis som tidigare är det en salig blandning av båtar. Långt bort i väster börjar molnen närma sig och idag finns risk för regn. Alla bilder är klickbara och kan därmed ses i större format för den som vill.

 

Idag börjar jag med en båt som inte ligger i hamnen. Jag missade att lägga in den i gårdagens inlägg och en Swan-båt får man ju inte missa, även om det knappast är en av de vackraste modellerna genom åren. Det är en Swan 36 designad German Frers. Den byggdes mellan 1988 till 1995, och just denna båt, Aurora ska vara den sista i serien.

 

Här är en av dagens större båtar i hamnen, en Jeanneau Sun Legende 41. Doug Peterson står för design och som jag förstår baseras båten på en entonnare som bygdes 1985 med namnet Legend.

 

En Dehler 33 med ordentligt bakåt-trimmad mast. Dehler 33 såldes i 3 varianter, Cruising, Classic och Copetition. Vilken variant detta är har jag inte koll på.

 

Även idag ligger den en X-båt i hamnen. En tysk X-362, utan tillägget Sport. Den är mastheadriggad och har rattstyrning.

 

Conqubin 38 ritades av Harry Becker i mitten på 70-talet. En flitigt förekommande modell på Gotland Runt under 80- och 90-talet med flera bra placeringar. Jet Set, Love Time och naturligtvis den hottade Hotta Harry är båtar jag minns.

 

En udda skapelse med både brittisk och svensk flagga i aktern.

 

Den här är väl inte heller så vanlig, men det är en Diva 35 (2006).


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “Båtkoll i Trosa Hamn 21/7

 1. Simo
  21 juli, 2019 at 19:21

  Den röda båten med två whisbonemaster är sannolikt en Freedom. Troligen en Freedom 40 med centerbord. Design, Garry Hoyt.
  Mvh/ Simo

 2. Patric Hellberg
  12 augusti, 2019 at 13:45

  Simo! Jag håller med dig! Tror minsann att det fanns en grön Freedom i Södertälje/Trosa för många år sedan. Kul att se dem igen! Lite udda är kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.