Båtkoll i Trosa hamn 15/7

Ytterligare en solig och fin morgon. 21 grader, vilket jag tyckte kändes som mer. Det var svettigt på dagens promenad. Som synes på bilden ovan var det trängre i hamnen idag.

 

 Hamnens längsta segelbåt, och kanske vackraste. Arcona 430. Drygt 13 meter lång. Fotlist av trä har jag inte tidigare sett att det brukar vara på denna båt, men så är det.

 

Dagens långväga gästa är denna nederländska Hanse av större modell. Möjligen 400. Notera den typiska avbärarlisten på utsidan skrovet, typisk för europeiska båtar. Båtgrannarna gillar den inte :-)

 

Och så en finsk båt som faller mig i smaken. Men jag vet inte vad det är för något. Ser rätt sportig ut. Skrovet är förhållandevis lågt, till och med lägre än 80-talaren Diva 39 som ligger brevid.

Här har vi en båt som många kappseglare i Trosa känner igen. Maxi 77 SWE 1111 Symphonie som på 80-talet var en båt som ofta höll till högt upp på TBKs tävlingar, då med Hans ”Gasten” Gustafsson som ägare.

Och så avslutar vi dagens bildsvep med hamnens största, och kanske den största i år. Sweden Yachts 38:an akter om ser nästan liten ut i jämförelse med en Princess 67. 21 meter lång, 35 ton. Ingen skärgårdsbåt direkt, det är ju inte så att man går ut och lägger sig vid Ringsö precis.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

3 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 15/7

 1. Christian Lind
  15 juli, 2019 at 21:16

  Maxi 77 1111 gick under 00 talet bra även i Enköping på klubbkappseglingarna med bland annat 5 topp 3 platser varav två vinster på 12 timmars. Då under namnet Gefion.

 2. Per Georgsson
  19 juli, 2019 at 09:24

  Hej Niklas!
  Apropå finnen vid bryggan och kanske något kortare än du uppskattat? Liknar mycket en Finngulf 335, Håkan Södergren design.

  Den faller oxå mig i smaken! ;-)

  • 19 juli, 2019 at 12:56

   Tack för tipset! Visst ser det ut att vara en Finngulf 335. Kollade runt lite på nätet nu, och det ser ut att vara så. Alltid kul att lära sig nytt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.