Båtkoll i Trosa hamn 11/7

Torsdag morgon och dagen börjar varmt men grått. Solen bryter igenom ibland och dagens morgonpromenad blir svettig. Just på bilderna från hamnen syns dock ingen sol.

Idag var det lite glesare bland båtarna igen. Många väljer kanske skärgården när det väntas lugnare och bättre väder.

Idag var det verkligen ont om fina, vackra eller sportiga båtar. Men gott om långväga gäster. Islänningen från i går låg kvar och här är Galatea from London. En Nauticat 351. Jag noterar att den brittiska flaggan här är blå. Brukar inte brittiska marinflaggor vara röda?

 Ytterligare en långväga gäst. Här är en Nederländsk båt och okänd modell. Verkar vara en stabil båt. I bildkanten syns en Dehler 33, kanske den sportigaste båten idag.

 

 Reklam syns bra även i gästhamnar. Frågan är om det ger något resultat?

 

 Sådana här båtar är lite kul. Jag trodde först att det var ytterligare en Nederländsk båt, men Volare har tysk flagga. Kul, för att det känns lite som att båtdesignen har gått runt ett varv. För länge sedan hade båtarna raka stävar och långa peken, och fyrkantiga storsegel. Sedan blev det mindre försegel, spetsigare stävar och trekantiga storsegel, men dagens moderna båtar är ju tillbaka på 1800-talet, med raka stävar, långa peken och fyrkantiga storsegel. Det som skiljer är väl material och skrovens form under vattnet, och kölarna.

 

Information på rätt ställe! Bra där Trosa Kommun! Kanske borde det se ut så här även på Trosa Båtklubb där många fortfarande tvättar sina båtar med rinnande färskvatten, trots bevattningsförbudet.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

3 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 11/7

 1. Pelle Lindell
  11 juli, 2019 at 12:34

  Brittisk flaggsed är ju lite speciellt. Den röda varianten (red ensign) används av handelsfartyg och fritidsbåtar generellt medan den blå används av handelsfartyg helt eller delvis bemannade av Royal Navy, forskningsfartyg med särskild kunglig fullmakt samt fritidsbåtar registrerade i ett antal kungliga yachtklubbar.

 2. JonasS
  11 juli, 2019 at 14:52

  11/8?
  Tillbaks ifrån framtiden!

  • 11 juli, 2019 at 16:20

   Japp ;-) Bra att någon är uppmärksam! Tack. Ändrat nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.