Askö Runt 10 augusti

Asko_startSödertälje Båtsällskap har arrangerat tävlingen Askö Runt under många år, så länge jag kan minnas i alla fall. På 80-talet startade 60, 70 båtar. Nu är det betydligt färre även om vi under senare år sett en tendens till ökat deltagande igen.

Askö Runt utgår från Södertäljes klubb-ö Fifong. Banan är ca 20 Nm och har varierade upplevelser. Askö-fjärden och vattnen söder om Askö kan vara tuffa om det blåser ordentligt, havet gör sig väl påmint. Trånga Bokö-sundet kan vara lite trixigt att ta sig genom. Har ni seglat fem båtar i bredd med spinnaker där någon gång? Är man vaken kan man vinna mycket tid här.

Inbjudan finns nu publicerad här >>>

Anmäler sig gör man via SBS hemsida inom kort.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.