Båtkoll i Trosa hamn 10/7

Solsken idag och behagligt sommarväder. Som synes på bilden ovan är det en salig blandning av båtmodeller i hamnen. Hur många känner ni igen? Det går att förstora bilden genom att klicka på den. Jag fixar alla segelbåtar utom två. Inte exakt modell, men fabrikat i alla fall.

En av dagens större segelbåtar. En Jeanneau Sun Odyssey 45 DS. Den hamnade väl mest på bild för att den just är stor och lite ovanlig i svenska vatten.

Denna däremot tycker jag ser rätt bra ut. Elan 40. Design Rob Humphreys 2001. Kapell på seglen är det många som slarvar med. UV-ljuset är inte bra för segel. Ser många båtar i TBKs klubbhamn som aldrig har kapell över sina segel.

Det är gott om utländska gäster i hamnarna. Mest är det tyska båtar, men i går fångade jag en brittisk båt på bild. Den lämnade tidigt på morgonen idag. Men båten på bilden är mer exotisk än så. En isländsk båt! Det här knappast till vanligheterna att man träffar på islänningar i svenska gästhamnar.

Och så avslutar vi som i går, med ett monster till motorbåt. Gårdagens Princess 60 är liten i förhållande till denna Aicon 64. Den är dessutom drygt 69 fot lång, det vill säga 21 meter. Bränsletanken är på 2600 liter… Det lär alltså kosta drygt 40000 kr att tanka fullt. Det räcker från Saltsjöbaden till Västervik och tillbaka.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 10/7

  1. Erik Barkefors
    10 juli, 2019 at 16:24

    Det känns bättre att lägga 40.000:- på ett nytt storsegel. Det räcker många gånger till Västervik och tillbaka ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.