Båtkoll i Trosa hamn 8/7

Idag, den 8 juli va det betydligt fler båtar i Trosa Gästhamn. Inte helt fullt, men nästan. Trots det fanns det färre ”roliga” båtar att spana in idag. Noterbart är att det idag fanns tre båtar utan rullförsegel. Och att det är fler som har rullstor än som inte har något rullsegel alls.

Även idag fanns det en ÅF Offshore Race-deltagare i hamnen. Dehler db 1, en gammal IOR-racer från 80-talet.
Design E. G. van de Stadt.

Inte lika häftig kanske. Men en båt utan rulle. Och färgen är ju rätt cool. En H-båt för de som inte har koll på alla båtmodeller. Design Hans Groop 1967.

En av de minst häftiga båtarna i hamnen. Fortissimo har sedan IMS-SM 1993 stått riktigt lågt i kurs på mina listor. Och det var just en Fortissimo som vann IMS-SM -93, och vi var tvåa. Den hade ett ”hyggligt” mättal. Men de var ju också klart långsammast på banan och fick alltid segla i fri vind. Och för att vara lite rättvis så seglades båten bra. Just den Fortissimon som vann SM brukade placera sig skapligt även på andra race. Och rorsmannen seglade även Starbåt.

Lars-Olof Norlin står för designen, 1978. Och den byggs tydligen fortfarande, i Nederländerna under namnet Marieholm 33 Class.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 8/7

  1. Leif Englund
    8 juli, 2019 at 11:31

    Tillhörde också den skara som troget väntade på att Fortissimon skulle komma i mål på IMS-SM. Problemet var ju att IMS regeln inte kunde hantera den extremt ”tjocka” kölen utan slog fullständigt bakut. Denna bugg rättades till året efter och IMS talet blev kraftigt justerat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.