Sörmländska framgångar på ÅFOR

Det blev ju flera framskjutna placeringar för sörmländska deltagare på årets ÅF Offshore Race. Bäst gick det för Arcona 340 Tiki Minos från Södertälje BS med Johan Karlsson vid rodret. I klass SRS B tog de segern bland 47 startande. Grattis!
DC 33 Ten GEP Communication, SS Svearna, kom på plats 5 i klass SRS B. Vidare följer Linjett 40 Dreamline One, Oxelösunds SS på plats 13, Salona 37 Satisfaction, SS Svearna på plats 15 och 1-tonnaren Amanda, Oxelösunds SS på plats 19. Hanse 400 Cassis, Södertälje BS bröt. Cassis låg dock så bra som sexa innan de bröt i höjd med Slite på Gotlands ostkust.
En annan båt som kan nämnas i SRS B är Hallberg Rassy 44 Pleasure. Den tävlar visserligen för KSSS, men i besättningen ingick bland annat Peter Liedholm, Nyköpings SS.
I samma klass seglade även Diva 34 SC Rymling med bland annat Erik Lindén, Oxelösund och Måns Gustafsson, Strängnäs. Även de låg bra till när de valde att bryta i höjd med Fårösund.

I klass SRS C slutade Dufour 385 Paula, Oaxens BK, på plats 12 av 40. Dehler 29 Gryffindor, Södertälje BS och Avance 36 Traviata, SS Svearna bröt.

I SRS A Kom Aspect 40 Styv, Södertälje BS på fjärde plats av 45 startande. Det kan ju nämnas att Styv seglade upp sig från plats 14 vid Hoburgen, och den sträckan gjorde de på 17 timmar, en snittfart på nästan 9 knop. På Styv seglade ju min bror Jesper.
Några platser längre ner, på plats 8 kom klubbkollegan Arcona 410 Kharat. på plats 20 hamnade Dehler 42 Evolet från Mariefreds BK.
Farr 30 One Corner, Södertälje BS bröt utanför Fårö.

I klass ORCi C slutade First 40.7 Naomi på plats 2 av 16 deltagare. 1-ton Joint Venture, Oxelösunds SS bröt utanför Fårö. Typiskt nog bröt de masten efter att de valt att bryta tävlingen och styrde in mot Fårösund.

Även i klass SRS DH, doublehanded var det flera sörmländska båtar på topp-placeringar. Jeanneau SunFast 3600, Södertälje BS knep en fins silverplats bland de 35 startande båtarna. Sjua blev Bavaria 38 Match Matilda tävlandes för mälarklubben SS Svearna.
First 40.7 No Limit från Nyköpings SS stog nog för årets envisaste prestation då de seglade in till Sandhamn som sista båt i hela tävlingen. De hade nämligen fått roderhaveri nere vid Hoburgen men tog sig trots det i mål. Plats 16 blev det efter som 19 båtar brutit i klassen.
Däremot tvingades Dehler 38 Yoda, SS Svearna, bryta sedan en i besättningen fått ett benbrott.

Jag tror inte jag missat någon sörmländsk båt. Möjligen finns det fler seglare med sörmlands-anknytning på andra båtar.
Allt som allt gjordes riktigt bra resultat, och bland sörmlandsbåtarna var andelen som bröt betydligt lägre än i det totala startfältet.

Här finns alla resultat >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.