ÅFOR 2019 | Multihull

Flerskrovsbåtarna är bara fem på startlistan. Lite tråkigt, för visst finns det många fler som skulle kunna vara med. Kanske blev de ”skrämda” av förra årets lite tuffa väder där många flerskrovsbåtar fick bryta, och en slog ju runt.

Med bara fem deltagare utser jag här bara en favorit.
Skåningarna på Farrier F32SR Today är klar favorit hos mig. Håller de ihop båt och segel har de bästa båten och mesta rutinen med bland annat Martin Strandberg som rorsman. De är dessutom klart snabbaste båt enligt SRS vilket kan vara en fördel.

Corsair 31 1-d Jena med Bertil Claesson placerar jag som främste utmanare. De vann förra året, bland de få som tog sig i mål. De vann Lidingö Runt och de vann Kolfiberrodret, och naturligtvis segrade de även på Gullviverallyt.

Det blir ett tufft race för flerskrovsbåtarna även i år. Det kan vara nog så viktigt att hålla prylarna hela banan runt.

Vinnarkandidat:
Farrier F32SR Today

Utmanare:
Corsair 31 1-d Jena

ÅF Offshore Race >>>

Mina statistiksidor >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.