Sörmländska segrar på Lidingö Runt

Årets första större kappsegling avgjordes i går lördag, Lidingö Runt. Det blev dock en långdragen historia med väldigt lätta vindar. På morgonen förekom även en kall och fuktig dimma. Dimman lättade fram på dagen, men vinden var svag mest hela dagen, ibland obefintlig.

175 båtar var anmälda vilket såg ut att bli bättre än föregående år då 158 startade. Hur många som egentligen startade i går framgår inte, men drygt 130 tog sig i mål, och då antar jag att ett antal startande gav upp i bleket. En och annan stötte även på grund, vilket är ”normalt” på Lidingö Runt.

Snabbast runt den 13,5 Nm långa banan blev som väntat M32-katamaranen Inga from Sweden med Richard Göransson. 3 timmar och 12 minuter, vilket ger en snittfart på måttliga 4,2 knop. Det räckte till tredjeplats i klassen där Team Claesson med Corsair 31 Jena segrade.

I Expressklassen var Maria Movin, KSSS, med SWE700 totalt överlägsen när hon vann med nästan en och en halv timme före Benny Öhman, Piteå SS med Dream.

I klass FarEast 28 startade tio båtar och även här blev det en stabil seger när favoriten Andreas Emmoth, KSSS, vann med Drake.

I shorthandedklassen spurtade Håkan Södergren, KSSS, starkt på slutet med sin Tarac 33 Testarossa och vann före Elan 37 SolidSport med Johan Lundqvist, Lännersta BK.

Sörmländsk dominans blev det i klass SRS 1 där Farr 30 OneCorner med Göran Frick, Södertälje BS, vann före First 40.7 Naomi med Tobias Hemmingsson som seglar för Oxelösunds SS. Även trean blev sörmländsk genom en uppfråschade gamla 1-tonnaren Joint Venture som seglas av Fredrik Lagerström från Oxelösund. Extra kul att Joint Venture bemannas av ett gäng unga seglare.

Sörmländsk seger blev det även i klass SRS 4 genom den gamla RJ 91 N n gång som seglas av Kalle Hultman, Södertälje BS. Hultman och hans gäng seglade så bra att de även tog en totalsegern i racet. Stort grattis!
Kalle Hultman syns annars ofta i Aspect 40 Styv där de framgångsrikt seglat bland annat Seapilot2star.

För övriga resultat klicka er in på tävlingens hemsida.

Lidingö Runt >>> Resultaten är i skrivande stund preliminära!

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.