Tango redo för Notstickshällan Race

tango_190511_2

Glest med båtar vid bryggan

Med en vecka kvar till årets första kappsegling är vi och båten redo för race. Planen var att komma ut och segla även idag lördag, men med nästan bleke och en hel del dimma på förmiddagen valde vi att låta Tango ligga vid bryggan. Race-segeln liger i, förutom spinnakern som ligger på mitt hallgolv för genomgång. Alla tampar och block är dragna, riggen är åtdragen enligt instruktioner, och även botten är tvättad.
Efter en månad i sjön har det blivit lite skit på botten, men väldigt lite. Jag passade dock på att borsta av. Men med tanke på vår lite ojämna bottenfinish så kanske det är bra med lite slem som jämnar ut ;-)

tbk_190511

Trångt på hamnplanen

På hamnplanen står fortfarande merparten av båtarna kvar, 11 maj. Flera av de som är anmälda till racet är fortfarande på land. Och skyll inte på kylan och dåligt väder. April var en av de varmaste aprilmånaderna som uppmätts, och regnet lyser med sin frånvaro då det kommit ca 10 mm nu på två månader.

Till tävlingen nästa lördag är det sju anmälda, men jag hoppas på några till. Annars kanske det är dags att fundera på att avsluta arbetet i seglingssektionen för mig efter 20 år.

Notstickshällan Race >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.