Sverige-premiär på Notstickshällan Race

Den 18 maj seglas Trosa BKs kappsegling Notstickhällan Race för 46e gången. Anmälningsläget ser rätt okej ut. Notstickshällan Race har sällan varit en välbesökt tävling. Många verkar ha svårt att få i båten i sjön i tid. På TBK är det är det bara ett tiotal båtar i sjön just nu, och av dessa är det bara Tango av kappseglarna än så länge.

6 båtar är i alla fall anmälda och jag räknar med runt tio startande. Förra året var vi nio båtar som gjorde upp på den korta intensiva banan.

DC33TenBland de sex som just nu är anmälda återfinns en båt som tidigare aldrig tävlat i Sverige, DC 33 Ten. Det är Lasse Bergkvist och hans SWE 550 Sailing Team som bytt Grand Soleil 42 mot en lite mindre båt, och de väljer alltså Notstickshällan Race som tävlingspremiär. De drar sedan vidare till Oxelösund där större äventyr väntar i form av Seapilot2star. I besättningen ingår även bandyvärldsmästaren Jonas Claesson.

Banrekordet seglad tid på Notstickshällan Race lyder på 1.50.20 och innehas av Henric Lundblad, X-332 Inga G. Är det i fara? Banan är ca 10 Nm.

Ytterligare två Seapilot2star-deltagare finns på anmälningslistan. Det är de båda Dehler 34 DD Rabalder och Funny Too.

SWE 550 Sailing Team >>> (Facebook)

Notstickshällan Race >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.