Young Guns är tillbaka med ny båt

Erik Lindén och Måns Gustafsson, två unga Sörmländska seglare körde förra året Seapilot2star i en FarEast 28 med bra resultat. Nu är ungdomarna tillbaka med ny båt mot nya utmaningar. Kul! Det behövs fler ungdomar på kappseglingbanorna i kölbåt.

Young Guns Sailing – ett ungdomsteam som satsar på kappsegling – satsar stort 2019.

Nu är det klart, Young Guns Sailing kommer att satsa hårt säsongen 2019. Genom ett samarbete med Marinexsegel och Diva Yachts kommer ungdomsteamet att segla kölbåt på ett antal prestigefyllda race under 2019, både med full besättning och double-handed.

Teamet består av killar och tjejer under 25 år med många års erfarenhet av jollesegling. Genom det nya samarbetet med Marinexsegel och Diva Yachts erbjuds teamet chansen att ta nästa steg -en satsning på kölbåtssegling.

I spetsen för teamet står Erik Lindén, 20 år, och Måns Gustafsson, 19 år. De kommer utgöra besättningen på race för två personer. Erik och Måns har en bred jolleerfarenhet och har båda gått seglargymnasium. De har även doppat tårna i storbåtssegling tidigare med deltagande i ÅF Offshore Race och ORCi EM förra året. De seglade även en 28-fotare tillsammans på Seapilot2Star. På tävlingar för full besättning kommer teamet bestå av likaledes unga personer med jollebakgrund, både killar och tjejer.

Erik och Måns:
”För oss är detta en unik möjlighet att ta steget från jolle till kölbåtssegling. Det är ofta en svår övergång och vi vill försöka inspirera och visa andra att det är möjligt. Förra säsongen gav mersmak och att nu få chansen att segla en spännande kölbåt som Diva 34 SC känns fantastiskt”

Diva34SCMarcus Lindquist, Diva Yachts;
”Det finns många otroligt duktiga ungdomar som har svårt att ta steget till kölbåt. Genom att ge Young Guns chansen i vår Diva 34 SC vill vi bidra till att visa att det är möjligt. Vi behöver fler yngre i vår sport och segling är fantastiskt på det sättet att alla oavsett ålder kan delta på lika villkor.”

Mattias Gustafsson, Marinexsegel;
”För oss som segelmakare har detta samarbete många positiva effekter. Förutom att vi kan stödja ungdomar i sin segling får vi även chansen att utveckla våra segel på hög nivå. Att Young Guns kommer segla med mixad besättning känns också väldigt positivt.”

 

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.