Nu är det vår!

Nu är det vår! Det säkraste vårtecknet är när vi börjar med båten. Pappa har redan varit igång flera dagar, men i helgen tog även jag mig ner till båtklubben i arbetskläder.

Tango190324_1

I solsken och hygglig vårvärme har vi gett oss på botten. Tvättat hela botten, och skrapat och slipat rodret. På rodret har gammal spackling släppt och bildat blåsor. Dåligt underarbete antagligen. Lite nytt spackel han jag även kladda på, så får det härda några dagar innan nästa moment.

Tango190324_2

Paketöppning blev det också, men kanske inte så spännande som det ser ut. Tre burkar bottenfärg och en burk epoxi-spackel. En låsring till en winsch har också inköpts. Den gamla hoppade överbord under Arkö Runt i höstas.

Nu hoppas vi att vårvärmen består så att det torkar upp på hamnplanen och att det går att fixa med båten framöver. Första sjösättning är 14 april. Är vi klara då?


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “Nu är det vår!

 1. Erik Barkefors
  24 mars, 2019 at 15:52

  Vad blev det för bottenfärg?
  Tänk på att epoxy behöver nästan 2 veckor på sig att sluthärda vid 15° även om det är slipbart långt tidigare. Målar ni bottenfärg ovanpå före det finns risk för blåsor.
  Bygg tält och kör kupévärmare?

  • 24 mars, 2019 at 18:51

   Hempels Hard Racing Copper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.