Film | Gotland Runt 1977

Ibland gör man små upptäckter på Youtube. En film från Gotland Runt 1977. 42 år sedan.

Det är filmat från en estnisk (sovjetisk) deltagare vid namn s/y Liviko. 351 båtar startade och 79 bröt.
Känner ni igen några av båtarna? Swan 65 Orm af Ingarö skymtar förbi ett par gånger. Norlin 34 1-ton Stress och One Off-båten Walenna II syns också i filmen. Walenna II som deltog så sent som 2017 om jag minns rätt.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

4 comments for “Film | Gotland Runt 1977

 1. 7 januari, 2019 at 07:59

  Härlig film som var riktigt bra med tanke på att detta var långt före Gopro-tider. Det stämmer att Walenna II var med 2017. Jag körde på Urban Lagerströms Linjett 40 och tampades med nämnda Walenna II som gick riktigt fint. Hon ser dock väldigt annorlunda ut nu för tiden lackad i ljus blå färg och ombyggd/moderniserad. 2014 i för ÅF race fanns följande att läsa:
  Walenna har seglat ett stort antal gånger runt Gotland. Båten sjösattes 1974 blev sedan ombyggd i aktern 1993 på Rosättra varv av Mats Gustavsson. I år har båten återigen moderniserats och fått ny mast, ny köl och nytt roder samt nya segel. Håkan Södergren har ansvarat för den nya designen och ombyggnaden skedde på Sune Carlsson båtvarav.

 2. Fredrik Wallenberg
  7 januari, 2019 at 20:55

  Jag ser folk klättra ombord på Refanut vid 2:33 :-)

 3. Magnus
  13 januari, 2019 at 23:39

  ”Stress” är inte Norlin 34:an, utan Norlin one-off:en. Entonnare (enl dåtidens IOR mätetal).
  Börje Blumenthal lät 34:an bli hans familjebåt.

 4. LilleBror Rylander
  4 mars, 2019 at 09:17

  10:15 in ser jag en scampi med svart mast, det måste vara Maria maruzka. När vi gått imål hade vi inte en torr palta ombord, alla segel var i trasor och ekonomin skral. Min kompis greven som sytt seglen blev informerad om situationen och ekonomin, han sa släng ner seglen i motorbåten. På morgonen låg seglen på däck och på frågan om hur vi skulle göra upp detta sa han, köper man en rolls så behöver den inte lagas, troligen bidrog resultatet till hans goda humör.
  LilleBror Rylander

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.