Mer siffror och statistik

Ni som följer denna sida vet att jag är lite siffer- och statistiknörd. När andra här hemma sätter sig med en film, TV eller en bok så läser jag gamla resultatlistor och knappar in de i min dator.

Trosa Bårklubbs samtliga kappseglingresultat genom tiderna finns faktiskt digitalt på klubbens hemsida, från 1971 till nutid. Ja, några resultat saknas dock resultat som vissa seglingskommittér inte haft ordning på.

Jag har ju även en samling av resultat från Express-SM, dessa går att hitta här på sidan via länk ovan, Statistik o Resultat. Naturligtvis är inte heller den samlingen komplett.

Jag har även en mindre samling Gotland Runt-resultat från de år jag seglat. Men även här saknas ju en del. Delas saknar jag resultat från 1988, och naturligtvis från 1986 och tidigare. De som jag har i pappersform här hemma har jag roat mig med att lägga in på datorn, vilket ju är en del pyssel. Speciellt när de flesta resultat saknar segelnummer, så jag har googlat varenda båt för att söka nummer. Det lyckas inte alltid. De senare resultaten som finns på KSSS hemsida från 1993 och senare är inte heller de kompletta. De saknar ofta skeppare- eller team-namn.

Så är det nån som har gamla resultatlistor eller startlistor från främst Gotland Runt så tar jag gärna mot dessa. Ett annat resultat jag mycket gärna vill ha är Öland Runt 1991. Då var jag med och seglade hem pokalen i IMS-totalen. Men det verkar svårt att hitta resultaten någonstans. Jag har försökt med Borgholms Båtklubb och lite gamla medlemmar i BBKs seglingskommitté utan framgång.

KSSS_yearbook_88I jakt på resultat kom jag över ett exemplar av KSSS Årsbok 1988. Jag trodde ju förstås att resultaten från Gotland Runt 1988 skulle finnas där, men naturligtvis står årtalet för året boken gavs ut, så den innehåller resultat från 1987. Men det fanns mycket annan kul läsning där som till exempel medlemsförteckning där man kan hitta segelnummer till exempel. Då är jag förstås på jakt efter KSSS Årsbok från 1989.

Har ni tips eller kanske en intressant resultat- eller startlista så tveka inte. Kommentera eller maila mig niklas@tangosailing.nu


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.