Sörmlandsseglare nära SM-medalj

I helgen har det seglats om Junior-SM-medaljer i Saltsjöbaden. JSM-tävlingarna har i år delats upp så att enmansjollar tävlade denna helg, och flermanjollar seglar om några veckor.

Vindarna har under helgen varit riktigt vridiga på Baggensfjärden, och kanske hade vissa seglare nytta av att ha deltagit på Trosas Lions Kanna förra helgen där det var extremt vridande vindar.

I Optimistjolleklassen var Nyköpingsseglaren och Lions Kanna-vinnaren Gustav Bark otroligt nära en SM-medalj efter helgens sex seglingar. Gustav slutade på fjärdeplats, endast fyra poäng från bronsmedaljen. Mycket starkt!

Vinnare i Optimist blev Lukas Lindström, KKKK vilket är Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb.

På plats 27 i det 81 båtar starka startfältet hittar vi ytterligare en Lions Kanna-vinnare, nämligen Måns Fröjd, OxSS. Ville Aviander även han OxSS slutade på plats 62.

På plats 16 hittar vi också ett intressant namn för oss Trosa-seglare. Victor Isdahl Hjuviks BK. Victor är son till Johnny Isdahl som ju seglade för Trosa BK på 80/90-talet.

I tjejernas Optimist-klass deltog två Sörmländska seglare. Nyköpings Stella Andersson slutade 35:a av 47 och Melissa Kjellberg, OxSS slutade på plats 39.
Här segrade KSSS-seglaren Maxine Hjort.

I Laser Radial kom Strängnäs-seglaren Philip Lindblad på 17:e plats av 31 och Felix Lindeberg, Nyköping blev 24.
Klara Fröjd, Oxelösund slutade på plats 11 av 13 i Laser radial tjej.

I Laser 4.7 deltog 25 seglare och OxSS-seglaren Melker Ljungdahl, som tävlar för KSSS, slutade på en fin 9 plats. Oscar Fällman, OxSS slutade på plats 14.

Har jag missat nån Sörmlänning? Möjligt…kommentera då gärna.

RESULTAT >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.