ÅFOR 2018 | Söndag kväll

Det har varit, och är tuffa tag under första dagen. Runt fem båtar har brutit redan innan de kommit ut på havet vid Sandhamn. Dessutom var det ett antal som aldrig kom till start. Vinden har varit uppe på kulingstyrka, men nu på kvällen har det avtagit något och det blåser runt 12 m/s vid Sandhamn.

Starterna inne i Stockholm gick oväntat lugnt med tanke på vindarna. Längs Lidingö och sedan upp mot och genom Oxdjupet blev det en hel del kryssande. De första båtarna fick dessutom äran att möta Viking Lines Cinderella mitt i Oxdjupet.

Flera har som sagt brutit. Bland annat favoriterna MC 38 Carbonara och Arcona 430 L’Arc Bianchi. Även Trimaranen Today har brutit liksom Gun-Powder.
I Classic-classen har Pasha brutit.

Vindarna väntas avta en aning under kvällen, men det lär fortsatt bli ganska tuffa tag där ute på havet. När båtarna kommer ner längs Gotlandskusten och då främst söder om Östergarn kan vinden komma ner i runt 5-6 m/s.

Täten lär nå Gotland sent ikväll och kanske Östergarn strax efter midnatt.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.