Virving vann Kolfiberrodret

Det blev inte helt oväntat den rutinerade räven Nisse Virving som tog hem årets Kolfiberroder. Tävlingen är en shorthanded-segling i Stockholms skärgård. Nisse seglade sin NF Borta med Vinden tillsammans med sin son Niklas.

Tävlingen startade vid Grinda på fredagen med jaktstart i ganska friska vindar. Vinden avtog dock, och fram på lördagen var det till och med områden med bleken som till slut gjorde att tävlingsledningen beslutade sig för att korta av banan.

Jag lade ju ett brett tips innan start där jag räknade upp 23 båtar som skulle hamna i topp. Av dessa 23 startade 19, och 13 av dessa hamnade på topp-21. Nisse fanns förstås med på min lista, men tvåan i tävlingen, Comfortina 32 Anna med Magnus Lennartsson och Stefan Oscarsson missade jag helt. Trea blev Peter Melander och Ronnie Fougner med Expressen Tillflykten.

En sörmländsk båt deltog också, nämligen Aspect 40 Styv med Kalle Hultman och Johan Grevald. De hamnade till slut på plats 21.

Resultatlista >>>

Tävlingens Facebook-sida >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.