Seapilot2star | Tisdagkväll

Klockan är nu 23:30 när jag skriver detta, och en hel del båtar är fortfarande kvar på banan. Vinden har tyvärr avtagit och de kvarvarande tappar mycket tid i totallistan.

Onsdagens start från Oskarshamn är flyttad från 8:00 till 10:00, ”på grund av rådande vindförhållanden”… Och vad betyder detta då? Antagligen är det för att de tror att det inte är nån vind klockan 8. Men det tråkiga, tycker jag, är ju att det blir mindre chans/risk för kryss då det ska vara mer nordligt på morgonen och sedan vrida på ost.

Dagens etapp från Visby till Oskarshamn bjöd på mycket undanvind. Idag blev det mer spinnaker och gennaker-åka. Gissar att det blåst runt sex meter per sekund större delen av dagens resa. Mot kvällen avtog dock vinden snabbt och många båtar ligger som sagt fortfarande kvar och guppar där ute.

Startgrupp 1.
Dehler 29 Funny är snabbast idag och de klättrar upp till andra plats totalt i gruppen. Det är för övrigt båtar från tre Södertäljeklubbar i topp på dagens etapp. Funny seglar för Östertälje BK. Facil 35 Hambo är tvåa idag och seglar för Södertälje BS. Trea är Wasa 34 Ezmeralda som seglar för Södertälje BK.
Novan Team Mobline och Piano, One off tappar en hel del idag, delvis på grund av den avtagande vinden nu på kvällen.
Pogo 8.50 Pogong leder fortfarande klassen, men det är bara minutrar som skiljer.
Dehler 29 Funny har ett bra läge, men ju mer vinden vrider mot ost i morgon, desto mer gynnar det Pogon.
Piano har 70 minuter upp till pallen och Mobline har 100 minuter. Ser tufft ut.
Pogon, Funny, Hambo och Ezmeralda slåss om pallplatserna.

Startgrupp 2.
Här vann Linjett 33 Serenity dagens etapp, och för upp dem till femte plats i klassen. Z31:orna Zorro och Umsepuffen trivdes uppenbarligen fint med undanvind och blev tvåa respektive trea.
Zorro leder nu grupp 2 knappt före Hansson 31 Piano. Dehler 34:orna Doris och Falken följer.
Två av mina förhandsfavoriter, X-332 Inga G och Eloge 38 Nirvana ligger sexa respektive sjua, men är inte så långt efter. Här kan det hända mycket under sista etappen.

Startgrupp 3.
Favoriterna Dehler 34 Funny Too och One Off Mithril toppade igår, och toppar idag. Därmed är de förstås etta och tvåa inför morgondagen. X-362 Valkyria hade en mindre lyckad dag idag och tappade till sjätte plats, ungefär 40 minuter från pallen.
Trosa-båten Rabalder, Dehler 34 DD har seglat upp sig och ligger femma med fint häng på pallen.
First 36.7 Ruby innehar tredjeplatsen.

Startgrupp 4.
Här slog ungdomarna med FarEast 38 Young Guns till och vann dagens etapp. Kul! J/105 Joan blev tvåa och behåller ledningen i gruppen.
Dehler 38 Juninatt blev trea på dagens sträcka och är också trea totalt. Young Guns är tvåa. Elan 37 SolidSport är fyra och jag tror det är mellan dessa det står.

Startgrupp 5.
I grupp 5 är dagens vinnare Archambault 35 Krut före FarEast 28 SAM 76. I sammandraget är det tvärtom. Arcona 340 Tiki Minos är trea och Dehler 38 Yoda som vann första etappen har tappat till fjärde plats.
Hanse 400 Cassis låg länge med högt upp idag, men halkade ner en bit senare på dagen.
Många har chansen på pallen, men Bavaria 38 Match Mathilda seglade nog bort sina chanser idag. De har över tre timmar upp till tredjeplats.

Startgrupp 6.
Här håller favoriterna. FarEast 31 Kuai vann idag och leder. SunFast 3600 är tvåa efter att ha blivit trea idag. Och Figaro II Tutalör är trea. Mumm 36 Vendetta är lite överraskande med på fjärde plats.
Finska Farr 30 WetDreamZ klättrade starkt idag och är femma inför den avslutade etappen.
Kuái föresten…det betyder Snabb på Mandarin.

Startgrupp 7.
Här dominerade Aspect-båtarna idag. Styv tog segern före Perfect. Dessa båda ligger nu etta och tvåa inför onsdagen. J/122 Joule är trea.
IMX 40 FoXy Lady fortsätter att tappa till täten. Bara åtta på etappen och nia totalt. Det blir mycket svårt att nå pallen. De hoppas nog gärna på kryss hela vägen till Oxelösund nu.

Några båtar har brutit dagens etapp. Antar att de tröttnade på att ligga och guppa utan vind.

Som sagt, klockan 10:00 är första start planerad till på onsdagen. Och så vitt jag vet kan man bara se båtarna om man är på plats i Oskarshamn.
 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.