Seapilot2star | Måndag lunch

Ni som var vakna tidigt för att se starterna live blev väl blåsta på det. Jag tror att arrangörens stream via YouTube inte funkade. Trist!
Jag själv filmade live via Facebook. Ganska korta snuttar från varje start. Kvalitén är inte så bra då jag ju filmade med min iPad. Det kanske går att få bättre, vad vet jag. Får kolla på det.

Det var strålande sol och ostlig vind runt sju meter per sekund när båtarna gav sig iväg ut. Starterna gick lugnt till och de flesta kom iväg som de skulle.
Contrast 36 Lydia hade dock strul med sitt försegel som de inte fick ut till start. FarEast 28 So Far kom väldigt sent till start och när startsignalen ljöd höll de fortfarande på att sätta segel.
Bavaria 38 Match Ricki-Ticki måste haft något problem då de startade först strax efter sista startgrupp.

De tävlande hade bidevind, lite öppet, ut förbi Beten. Sedan blev det riktig kryss ner mot Kränkan, som ju är en fyr och inget annat.
I skrivande stund, klockan 12:15 har de fyra första klasserna passerat Gustaf Dahlén, och täten bör nå Visby vid 20-tiden gissar jag.

Trackingen funkar nu, och det går att följa i stort sett alla båtar på banan.

I grupp 1 är det Dehler 29 Funny som direkt tog kommandot. Dock anar jag att Novan Team Mobline knappar in. Avance 36 Traviata låg bra med efter start, men har tappat en del.

I grupp 2 är det favoriter i täten. Hansson 31 Piano, Eloge 38 Nirvana och Dehler 34 Doris. Jag blir inte förvånad om Nirvana passerar Piano innan målet i Visby.

I grupp 3 ser det också ut helt enligt planerna. X362 Valkyria före Mithril och Dehler 34 Funny Too. Inga överraskningar.

Grupp 4 leds av Elan 37 SolidSport där föresten skepparen firar födelsedag idag. Regerande mästaren J/105 Joan är tvåa och Dehler 36 Agile trea.
FarEast 28 Young Guns med de unga killarna Erik Lindén och Måns Gustafsson var snabba i starten, men tappade mycket när det blev kryss. Deras position är dock lite inaktuell på trackingen, men de är inte med i täten.

Grupp 5 leds just nu av Bavaria 38 Mathilda. Min favorit Tiki Minos är tvåa och Hanse 400 Cassis är lite överraskande trea.
Tjejerna med Williwaw som gjorde så bra start tappade en del på kryssen och är just nu nia.
FarEast 28 SAM 76 har strul med sin AIS och syns inte på trackingen.

I grupp 6 ser det kanske lite annorlunda ut än vad jag förväntat mig. Dehler 38 Zoe är i täten. SunFast 3600 Groovie jagar på andra plats. Trea just nu är Dehler 39 Kottika.
Bavaria 38 Ricki-Ticki som missade starten med typ en kvart är inte sist. First 40.7 Just Go sladdar.
Tutalör och Satisfaction saknar positionsuppdateringar.

Startgrupp 7 leds av den stora Ice 52:an Nirvana. Före Arcona 430 Pingu. J/122 Joule har tredjeplatsen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.