ÅFOR 2018 | 78 anmälda

offshore_nyIdag den 29 april är det 78 anmälda till sommarens ÅF Offshore Race. Siffrorna är jämförbara med samma tidpunkt förra året.
Noterbart är att minsta båt är en Birdie 24 som är anmäld till doublehanded-klassen. Kul att nån ”vågar” anmäla sig även med en lite mindre båt.
Annars noterar jag många tyska anmälningar. Det är faktiskt redan lika många tyskar anmälda som kom till start förra året, nio. Det är betydligt fler tyska båtar än finska, än så länge. Tyskarna fyller också upp ORCi-klassen med åtta av nio anmälda.

Även doublehanded-seglarna har anmält sig bra med 15 anmälda. DH-seglarna brukar dock vara förhållandevis tidiga med sina anmälningar.

Kul också att flerskrovs-seglarna verkar ha fått upp ögonen för tävlingen. Det är redan nu lika många anmälda som kom till start förra året, fyra. Blir det tio i år?

Om Birdie 24 är den minsta anmälda båten just nu, så är kryssarklubbens skolskepp Gratia störst än så länge. Vanligaste båtmodellen är Mumm 36 med tre anmälda och vanligaste båtfabrikat är inte helt oväntat Dehler med totalt åtta båtar anmälda, än så länge.

ÅF Offshore Race >>>

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “ÅFOR 2018 | 78 anmälda

  1. Bo Bäversjö
    30 april, 2018 at 09:06

    Trevlig kommentar gällande Dehler!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.