Hopplöst att planera datum för tävling

LK13_02I år arrangerar vi i Trosa Båtklubb jolletävlingen Lions Kanna för 30:e gången. Trots att vi under många år bara kört tävlingen som en lokal regatta har den samlat mellan 30 och 40 seglare. I år har vi då planer på att köra lite större så vi kan bjuda in fler klubbar, och då kan vi ju lika gärna slå till med att arrangera DM i vissa klasser. Något jolle-DM har inte arrangerats i Sörmland på många år.

Problemet är dock att få in tävlingen på ett bra datum. Det är ju tävlingar varje helg, och och mästerskap och kvaltävlingar är utspridda på många olika helger. Zoom8 GP en helg, Laser GP nästa helg, Optimistkval helgen efter. Varför försöker man inte samordna kvaltävlingarna i de olika klasserna till samma helger så klubbarna kan få en chans att få med sina bästa seglare?

Just nu väljer vi på två helger. Antingen krock med DM i Örebro, och då får vi naturligtvis inga deltagare från Örebro, Västerås. Och kanske åker Strängnäs-seglarna hellre till Örebro än Trosa.

Alternativ två är samma helg som ett Zoom 8 GP, och då är risken att vi inte får ihop nån Zoom-klass efter som det är ganska få Zoom-seglare i Sörmland.

JSM snor ju också två helger numera sedan den tävlingen är uppdelad i en helg för enmans-båt och en helg för tvåmans-båt. Inte optimalt för oss små klubbar.

Min gissning är för övrigt att vi passerar 40 deltagare i år. DM för Laser, Laser Radial, Zoom 8 och Optimist. Vi tänkte även bjuda in till DM för E-jolle, men där tror jag inte vi får ihop fem Sörmländska E-jolleseglare.
Flera av de gamla deltagarna som deltagit under de 29 tidigare år har aviserat att det är intresserade av att vara med och fira 30.

26 augusti, eller 16 september är datumen som ligger närmast till hands just nu.

Lions Kanna >>>

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.