Kolfiberrodret | Anmälningarna rasar in

För ett par år sedan startades den nya kappseglingen Kolfiberrodret i Stockholms Skärgård. Ett gäng seglare tyckte att det saknades något i kappseglingskalendern. En längre shorthanded-segling som seglas även under dygnets mörka timmar. De som har koll på kappseglingar i norden förstår att tävlingen och framförallt namnet är inspirerat av den danska succé-tävlingen Silverrudder Challenge. Den danska tävlingen seglas dock singlehanded och helt utan handikappsystem. Kolfiberrodret seglas efter SRS.

Tävlingen startar en fredageftermiddag, i år 15 juni, vid Grinda i Stockholms skärgård. Målgång sker sedan vid Finnhamn längre ut i skärgården under lördagen. Banan anpassas efter vindarna för att ta cirka 20 timmar.

2016 samlade tävlingen 47 deltagande båtar. En bra siffra när de flesta tävlingar tappar deltagare. Förra året blev det 85 startande. Till årets tävling är det redan 136 anmälda (29 dec), och då är det nästan ett halvår till start. Succé!
Deltagarantalet är dock begränsat till max 100 startande för tillfället, men det kan ändras.

Information om tävlingen finns på Facebook >>>

Det känns ibland som vi här nere vid Sörmlandskusten har båten på fel ställe.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Kolfiberrodret | Anmälningarna rasar in

  1. Anders B
    2 januari, 2018 at 20:53

    En del av dom som älskar skärgårdssegling har dett ännu värre än du! Men jag kanske ska skylla mig själv som slagit mig ner maximalt långt bort från båda dom fina skärgårdarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *