Seapilot2star | Lite statistik

Så här dagarna innan öppningen av anmälan för 2018 års Seapilot2star tänkte jag bjuda på några rader statistik från tävlingen genom åren.
Först är det min sammanräknade maraton-tabell där slutplaceringar lagt samman från de tio år som tävlingen seglats. Ett resultat är borträknat, vilket nästan inte spelar så stor roll eftersom det är få som kört alla åren. Jag tror det är två som fullföljt samtliga år, Anders Mathson och Niklas Svensson, och det är ytterligare tre, tror jag, som startat alla år, men utgått nån gång.

Mathson/Svensson, Dehler 34 DD Funny Too, är naturligtvis också de som leder i min maraton-tabell. Calle Nyström och Fredrik Enander, Wasa 41 Aitutaki delar tredjeplatsen och Bo Djerf och Lennart Jacobsson, Eloge 38 Nirvana är delad femma.
Totalt återfinns 695 seglare på listan. Ett par namn saknas, tror jag. Resultatlistorna är inte helt kompletta. Bland annat saknas en ”gubbe” från Linjett 33 Alapocas i senaste racet.

Av dessa 695 seglare är 27 kvinnor. 3,9%. Fler borde det vara, och det har ju varit en liten ökning av det kvinnliga deltagandet de senaste åren.
Bäst placerade kvinna är Anna Drougge på 42:a plats.
Helt kvinnliga besättningar har det varit ont om. I Watski/seapilot-historien har endast en helt kvinnlig besättning deltagit, och det var 2010 som Anna Drougge och Lena Having seglade Aspect 40.

På Östersjömarans tid deltog Anki Bergström tillsammans med Caroline Alyhr i en Mumm 36, och det är bara dessa två team jag hittat. Men jag har inte alla resultat från Östersjömaran.

HÄR är min maraton-tabell från Watski/Seapilot2star >>>
Jag garanterar inte att allt är rätt.

På söndag, klockan 19:00 öppnar anmälan. Vem hamnar överst på listan i år?
Förra året rasade det in 55 anmälningar under de tre första dygnen, och snabbast då var Ask och Embla, Båten Embla alltså, med Peter och Johan Ask.

Seapilot2star >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *