VOR 17/18 | De är iväg….

TTToPOm det var segt och dålig action på förra veckans In-Port Race, så var det desto mer action idag när starten på etapp ett gick för Volvo Ocean Race.
Alicante bjöd på strålande seglingsväder med sol och friska vindar.
Mapfre och Scallywag startade bra på varsin ända av startlinjen. Turn The Tide On Plastic (TTToP) var också bra med, men med lite dålig fart och position. De halkade ner en bit.

Under rundbanan utanför hamnen blev det sedan flera mycket täta dueller, bland annat när Mapfree, Dongfeng, Brunell och Vestas kon tätt in mot en rundning med bara meter mellan båtarna. Där fick dommaren arbeta hårt och delade ut straff till Brunel och Mapfre.

Senare på väg ut på havet blev det en kul duell mellan Scallywag och TTToP där de jagade varandra i 15 knop mellan åskådarbåtarna.

Dongfeng höll täten när de lämnade Alicante. Mapre visar att de är snabba då de snabbt seglade upp sig från en plats i kön till andra plats när de lämnade rundbanan utanför hamnen.

På holländska AkzoNobel fick ju skepparen Simeon Tienpont lämna för nån vecka sedan, men var så vitt jag såg rorsman nu när båtarna startade.

På sin väg mot Lisabon ska Porto Santo rundas vid Madeira. Undanvind lär det bli ut till Madeira, men upp mot Lisabon kan det bli motvind.
På söndag väntas båtarna till Lisabon, och jag gissar att Mapfre är först dit.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *