Nyköping vann Lions Kanna

Lions_17_1

Publikrekord? Foto: Niklas Q

Jolletävlingen Lions Kanna seglades för 29:e året i Trosa. Tävlingen är lika populär som alltid och 31 seglare kom till start i fyra olika klasser. Men det åtråvärda lagpriset med samma namn som regattan är det stora målet.

I sol och lätta vindar seglades det precis utanför bryggorna på Trosa Båtklubb, och bryggorna var fulla med åskådare.

I optimist grön, de lite mer orutinerade seglarna tävlas det på korta banor bara några meter från bryggan, och mellan segling två och segling tre seglar man i land för toabesök och fika-paus, och även lite repetition av reglarna som inte är så lätta att minnas för de unga seglarna.

Lite längre ut, men fortfarande på publikvänligt avstånd från bryggan seglar de mer rutinerade seglarna. Bland annat seglar här Laser radial och Laser Standard mot varandra i samma klass med hjälp av SRS. Ett bra sätt att få med seglare i jolletyper som annars inte samlar egna klasser.Det blev en tuff kamp för rutinerade Per Enockson i sin Laser Standard. Radialseglarna var heta och gav Enockson en ordentlig match idag. Han vann dock till slut.

I Zoom 8 gjorde OxSS-seglaren Unn Pedersen come back och visade direkt vem som regerade. Unn vann alla fyra race, men de yngre hängde med bra.

Nyköpings SS tog till slut även hand om lagpriset, den stora guld-pokalen Lions Kanna för tredje året i rad.

Efter seglingen åts det korv, hembakta kakor, saft och kaffe. Och prisbordet var slika stort som vanligt. Priser till alla, förutom medaljer och pokaler.

Noterbart är att det var tjejer som vann tre av fyra klasser. Och att det var 18 tjejer bland 31 startande.

Nästa år firar tävlingen 30 år och kanske blir det något extra på banorna eller prisbordet.

Resultat >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *