Silver i 470-VM, guld i X-35

Det blev till slut ett silver för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström i 470-VM. Det var upplagt för guld inför final-racet, men de seglade bort det genom att vända tillbaka i starten efter att de trott att de tjuvstartade. De seglade visserligen upp sig till sjätteplats mål, men huvudkonkurrenten Australien vann seglingen och därmed guldet.
Dahlberg/Bergström slutade sexa på OS i Rio och det här var lite av en come back efter en tids vila från seglandet.

470-VM >>>

I VM för F18 i Danmark låg ju svenska Leff Dahl och Therese Antman bra med i toppen efter första dagens seglingar. De tappade dock under resans gång och slutade på 17:e plats, vilket ändå får ses som godkänt. De har varken tävlat eller knappt tränat tillsammans inför VM, och de blev bästa svenska team och även bästa mixed-besättning.
Vann gjorde holländska teamet Mischa Heemskerk/Stephan Dekker. Holländarna var bäst när det gällde och vann sju av åtta finalheat.

Även mästerskapet för X-35 är avslutat, en tävling som kallas för VM, men som jag tror inte är ett officiellt VM. Och det går ju att diskutera om den här typen av klasser ska ha VM. Det känns ju inte riktigt som ett världsmästerskap när det bara är svenskar, norskar och danskar på startlinjen, samt en holländare. Förra årets VM i Italien innehöll tre nationer. Det blir ju så när det handlar om större båtar som är knepigare att transportera. Jag vet inte vad det är för kriterier för att en klass ska få ha VM-status.

I X-35-VM som seglades i Danmark under X-yachts Gold Cup segrade Malmöbåten Joanna med Jacob Jacobsson som skeppare. De vann fem av tio race och var ganska klara vinnare före danska Foxy Lady. Uppsalabåten Escape med Mats Rimmö tog bronset.

X-Yachts Gold Cup slutresultat >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.