ÅFOR 2017 | IOR Classic, vem vann?

Det sattes ju upp ett nytt pris till årets ÅF Offshore Race, ett pris för IOR Classic. Detta för att lyfta fram de lite äldre båtarna. Kul tycker jag som är uppväxt med gamla IOR-båtar.
Det skrevs några rader om IOR Classic inför tävlingen, men jag har inte sett nått efter racet. Vem vann? Ja, det är kanske inte så svårt att räkna ut att Scampin Boj Boj tog hem det priset.

Jag tycker att man i tävlingen ska lyfta fram andra pristagare mer. Det delas ju ut en massa andra pokaler, förutom till segrare och klass-segrare. Jag tycker också att man i inbjudan borde redovisa vilka priser som delas ut. Kanske kan det locka ytterligare någon att ställa upp. Det delas ju till exempel ut ett vandringspris till bästa X-35, men hur många vet om det?

När det gäller IOR Classic tycker jag till och med att man skall redovisa en separat resultatlista, även om deltagarna tävlar i sina respektive klasser. Nedan har jag satt ihop min egen IOR Classic-lista som jag tror att den ser ut.

IOR_Classic_17

Klicka på bilden för större bild.

Det kan ju tänkas att det i min lista saknas någon båt, eller kanske är någon för mycket. ”GPH” i tabellrubrik är naturligtvis SRS och inget annat.

Vandringspriset för bästa X-35 gick för övrigt till Valdemarsvik.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

3 comments for “ÅFOR 2017 | IOR Classic, vem vann?

 1. Erik Barkefors
  11 juli, 2017 at 13:33

  Kul lista och jag håller med om att det troligen främjar intresset, både för aktiva och ”arm chair adventurers” om olika klasser/priser lyfts fram mer.

 2. Kerstin Hallert
  13 juli, 2017 at 08:18

  Är ni nöjda med hur svensk tv:s sportsändningar uppmärksammar segling alltifrån årets
  Åfor och framöver?

  • 13 juli, 2017 at 09:43

   Jag har egentligen ingen aning. Visades det något på SVT eller TV4? Jag kollade inte. Rent generellt uppmärksammas svensk segling för dåligt i media. Det är en anledning till att jag skriver på min sida. Men det är ju också lite upp till arrangörer att sprida info till media.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *