Statistik från Notstickshällan Race

Nästa lördag, den 20 maj, seglas Trosa Båtklubbs kappsegling Notstickhällan Race. Om jag räknat rätt är det 44:e gången som tävlingen startar, och det i obruten följd. I början på 2000-talet var deltagarantalet nere på tre båtar nått år, men sedan vände det uppåt igen och förra året var vi tolv båtar som startade. Rekordet är från 1989 då det var 29 båtar på startlinjen.
Av de 152 skepparna som startat genom åren är det bara 18 som lyckats med bedriften att segra på tävlingen någon gång, och flest segrar, om man sammanställer alla resultat, har Hans Lundén. Sex gånger står det Hans Lundén på vandringspokalen. Men troligen har han varit med och vunnit nio gånger då hans ständige vapendragare Jan Lindmark har tre inteckningar i pokalen.
Hans Lundén var på 80-talet framgångsrik med sin Comfort 30 Champ. Sedan blev det Express på 90-talet, och numera seglar han på Jan Lindmarks Albin 78.
Kjell Enbom har fyra segrar, sedan följer ett helt gäng med tre segrar, bland annat Jim Qvarnström, Hans ”Gasten” Gustafsson och Kalle Widlert.

Jim deltog för övrigt i den allra första upplagan av tävlingen 1974, och seglade även förra året, och är därmed den som varit med under längst tidsperiod. 31 starter har det blivit för Jim, vilket ger honom första platsen även på den listan. Det kan vara ett par starter ytterligare, men några resultatlistor är försvunna. Jag gissar att jag själv deltagit i nästan lika många Notstickshällan Race, men det finns inte dokumenterat.
Kjell Enbom och Hans ”Gasten” Gustafsson har 24 starter vardera.

HÄR finns all statistik från Notstickshällan Race genom tiderna. >>>

I skrivande stund är det fem anmälda, men jag räknar med minst tio deltagande båtar till tävlingen nästa lördag.
Och det blir sol. Det kan jag nästan lova! Är det någon som minns när det regnade på Notstickshällan Race? Jag tror det har regnat EN gång.

Notstickshällan Race >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.