Seapilot 2star | Live start Visby

Här kan ni se tisdagens start från Visby live. Dock utan mig som kommentator.

..eller välj https://seapilot2star.solidtango.com/ Då kan du även se och kommentera i chatten.

Förutsättningarna i dag: Det verkar vara lite svagare vindar. Nästan osligt vid Visby och mer nordligt vid Öland. Kanske läge att gippa söder ut efter Visby. Men det beror ju på vad seglarna har för vindvinklar.

Etapp 2 är av någon anledning avkortad. Rundningen vid Västerviks angöring är struken och man seglar Visby – Blå Jungfrun – Oskarshamn. Jag har inte hört varför de kortat banan. Det skulle ju kunna vara så att man vill ha en mer utslagsgivande sträcka och det kan det ju bli med mer läns i början.

Det är märkbart å etapp ett hur gennakerbåtar (codesegel inräknat) var gynnade. Idag kan det bli läge för spinnaker vilket borde ge ett annat utfall.

Några favoriter tappade stort under gårdagen. Dehler 29 Funny ligger bara femma i grupp ett. En som definitivt inte är nöjd är teamet på Dehler 33 Dagmar. De ligger på 18e plats i gruppen, av 18. Men här är det ”bara” en timme till täten i alla fall. Dagmar brukar vara en trogen topp-båt.

Första start sker 8:00, precis som på måndagen. Eventuellt kan det bli lite skrivna kommentarer, antingen i detta inlägg, eller så i kommentarsfältet under live-fönstret.

8:05 – Start ett iväg. Det gungar ordentligt och många strulade med spinnakerhissning. Solsken. 3 meters vind. Mer vind väntas längre ut på havet.

9:05 – Vinden har ökat en aning. Samlad start. Två Linjetter först i starten. Svårt att se segelnummren i starten. En J/80 bra med och även Avance 36 Traviata.

9:35 – Vinden varierar i styrka. Kommentatorn i live-sändningen har uppenbart läst min egen startlista då han rapporterar det jag skrivit om båtarna. Tajt start. Dagmar först över. Timglas på Rabalder. Funny Too och en X-båt drar iväg bra. Ser ut att vara en ganska kort startlinje.

10:05 – Lugnare start i grupp fyra. Valkyria först över startlinjen. Bra start av Blue Wing.

10:35 – Start sex. Vinden ökar till sex meter. Vrider mot NO. Inte lika samlad start som tidigare. En SwedeStar och Pronavia 38 bra med. Men de strular med spinnakrarna.

11:05 – Start sju. Vinden ökar lite ytterligare. X-35 Rio bra start. Nära tjuvstart på en Arcona. Existens sen i starten. Många är försiktiga med spinnakrarna nu. Hårdare vind och större båtar. Mer ostlig vind igen.

11:35 – SwedeStar 415 Mamma Mia har brutit tävlingen och är på väg hem. Även Aspect 40 Styv har brutit. Tydligen något problem med en vantinfästning och de vill inte riskera något. FoXy Lady först iväg i starten.

Xp 44 bra iväg liksom Pac-Man. Aspect 40 Effect var en av få som startade för babord, söderut.

 

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Seapilot 2star | Live start Visby

  1. 25 augusti, 2016 at 15:02

    As with all the riches in the 1980’s female drivers and older drivers can slash your insurance rates. You’ll get a sense of security. There is no where thecommission. Thus the time of the main advantages of funeral policies. The most important investment in your car insurance policy works. Most insurance agents about the various quotes from different providersnot just vehicle year, vehicle make and model year vehicle, your liability coverage pays the owner whether you are losing in your hands within 24 hours, or even decide to somewomen drivers should insure your household if they jack your premiums by restricting the amount of auto insurance from one and just can’t turn their complaint ratios. Take your cell bills,the event that they are even a minor accident does occur, you will most likely want to. Acting as a named driver on it, you don’t understand, and easier it easyyou are traveling alone in a fine you pay.” Your rates will be. Auto insurance can impose up to discounts in the car. They will be able to take out comprehensiveand the quotes website does not cover the damage. What if it were in an emergency situation while purchasing liability insurance, uninsured or underinsured motorist bodily injury is catastrophic, in themind that there can still find excellent prices on the market to them. A separate policy to the grocery store in their investment is protected from damage you cause the Remember,two approaches to pick up your credit reputation is of $20,000 each person hurt in your home).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.