Seapilot 2star | Sekundstrid i Visby

Tätbåtarna har nått Visby efter en mycket snabb första etapp. Rekordsnabb!
Dominant 95 Eländet nådde målet i Visby redan 17:41 och såg länge ut att gå mot en ohotad seger. Men längre bak spurtade Pac-Man frenetiskt. På positionssidan visades farter på en bra bit över 10 knop.
19:16 passerade Pac-Man mållinjen på rekordtiden 7:46:38. Det snabbaste någon enskrovsbåt seglat etapp ett på någonsin. Om jag har koll på siffrorna.
Trots rekordtiden räcker det inte för etappseger. Oskarshamnsbåten Eländet tar hem totalsegern på första etappen.

Pac-Man, B&R 38. Foto: Jim Qvarnström

I startgrupp leder Eländet efter etapp ett. One Off-båten Piano med Roffe Plåt och Magnus Gustafsson ligger tvåa före H-35 Team Mobline med Pär Lindforss och Nadine Kugel.
Favoriten Funny, Dehler 29 ser ut att ta femteplatsen, men är nästan en och en halv timme efter Eländet. Det kan bli svårt att ta in.

Det är märkbart på resultaten att undanvindsbåtar med code-segel och gennakrar gått bra. I morgon kan det bli mer spinnakervänligt då rundningen vid Västerviks angöring strukits och seglarna siktar direkt mot Ölands norra udde.

Även i grupp två toppar gennakerbåtarna. De båda J/80-båtarna toppar med Wonderboo före Yachti. Där skiljer bara tio minuter.
Trea ligger favoriten Hansson 31 Piano med Anders Bergmark och Bo Bergqvist.
Lite överaskande för mig ligger Elan 360 Yolo på fjärde plats, men även det är ju en bred undanvindsbåt med gennakersegel.

I grupp tre har undanvindsbåten Pacer 27 Aplicator Group gått i mål och tar sannolikt täten i gruppen. Bakom är det oerhört tätt och i skrivande stund är flera båtar kvar på banan. Eloge 38 Nirvana ser dock ut att vara på väg mot andraplatsen.

I grupp fyra ser det säkert ut för finländska Bianca II, Pogo 30 före J/105 Joan. Båda har förståss gott om gennakersegel ombord.

I grupp fem har täten en bit kvar till mål, men J/105 Garbo ser ut att ha en säker ledning före Södertäljebåten Tiki Minos, Arcona 340.

I grupp sex har Sun Fast 3600 Groovie en skaplig ledning före Existens, Dynamic 35.

I Grupp sju har ju Pac-Man gått i mål och lär vara ohotad. Ute på havet jagar de två Aspect 40 båtarna Styv och Effect.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.