Possitivt för Lions Kanna

Nästa lördag seglas den populära jolletävlingen Lions Kanna i Trosa. 1989 seglades tävlingen för första gången och sedan dess har tävlingen varit en del i Sörmlandscupen. Nu finns ju ingen Sörmlandscup längre, och i den nya Mälardalscupen fanns ingen plats för Lions Kanna.
Jag har förståss räknat med lägre deltagande nu när tävlingen i princip står på egna ben. Men anmälningsläget ser riktigt bra ut ändå. Förra årets 34 startande blir svårt att nå, men i skrivande stund är det 16 anmälda. Extra kul är det förståss att hälsa Södertälje BK välkomna. Tror aldrig de har haft nån jolleseglare ute på tävling tidigare.
Även Södertälje BS har ett antal seglare anmälda.

Extra kul är det ju att vi har fler anmälda än vad Strängnäs hade på sin Mälardalscups-tävling. Och vi har fler sörmländska deltagare än någon av Mälardalscup-seglingarna har haft. :-)

På listan finns just nu 10 anmälda till Grön Optimist, två anmälda i Optimist, tre Zoom 8 och en Laser Radial.
Anmälningstiden går ut på måndag så det gott om tid kvar att anmäla sig på. Minst en Laser Radial till vore ju bra, så Emil slipper segla ensam. TBK har nog en Laser att låna ut om nån skulle vilja vara med.

I regattan ingår en klubbtävling med en enorm pokal skänkt av Lions Klubb i Trosa. Den är ständigt vandrande och tillfaller den klubb som samlar flest poäng enligt ett speciellt poängsystem. Platssiffror räknas samman från klubbens fem bästa resultat. Fem seglare är då bra att ha förståss, och det ska vara i minst två klasser. Detta är förståss för att försöka få klubbarna att anmäla så många som möjligt.

Prisbordet är stort med pokaler till de tre första i alla klasser, även grön optimist. Dessutom finns nyttopriser till alla skänkta av lokala företag. Bland annat Finessa-båtar.

Allt om ”Kannan” >>>

Alla resultat genom tiderna >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Possitivt för Lions Kanna

  1. 8 september, 2015 at 15:37

    29 anmälda nu! Större än Mälardalscupen både i Oxelösund och Strängnäs :-D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.