12 båtar till Höstseglingen

12 båtar är anmälda till Trosas Höstsegling. Inte bra! Jag hade tänkt mig mellan 15 och 20 båtar. Riktigt tråkigt är det att det bara är FYRA deltagare från Trosa BK. Vad pysslar ni andra med?
Det enda som är godkänt ar att det är fyra båtar som tagit sig hit från Nyköping.
En deltagare från Östertälje och endast två från Södertälje BS. Det är illa.

En annan sak som är riktigt dåligt ar att jag efter 20 telfonsamtal och 120! mail inte fått tag på någon som kan tänka sig att hjälpa till som start- och målbåt. Några har giltiga skäl som bröllop och utlandsresor. Några har meddelat att de ska ut på sjön med familjen, och ligger deras båtar kvar vid bryggan i morgon….?

Vem vinner i morgon då?
Väderprognoserna har varierat stort under veckan. Allt från ”bleke” till kuling. Och just nu ser det ut att bli rätt tuffa tag. Vindgura säger att det ska blåsa 9-13 klockan 14 på lördag. Då blir det svårt att vinna med en Express. Vi får nog tufft att försvara vår pallplats i Sörmlandskustens SRS-cup.

det finns många som skulle kunna vinna. Per Sandberg med Rival 22 Winny förståss. Anders Mathson med Dehler 34 DD Funny Too och Thomas Forslund med Linjett 33 Wild är kandidater att vinna också. Nisse Nyström med Facil 35 Hambo skulle kunna vara med där uppe också liksom Janne Lindmark med Albin 78 Susanna. Oc vi ska inte glömma bort Henric Lundblad med X-332 Inga G.

Mitt tips är Wild. Thomas Forslund och Christer Björk har seglat tillsammans i evigheter, och väldigt ofta shorthanded. Linjetten går bra på kryss och har säkert inget mot lite friskare vind. Och den som får upp spinnakern och klarar att hantera den, om det blir hård vind kan tjäna mycket tid.

Det kanske inte är så viktigt att borsta av botten ikväll, men jag och pappa tar nog en sväng med Scrubbis-borsten i alla fall. Väderprognosen kan ju ändras, igen.

Sedan, efter målgång ska jag fundera på om det finns nått göra åt det dåliga deltagarantalet, och att det är så svårt att få folk att hjälpa till. Det kanske finns nån annan i TBK som gärna tar hand om seglingkommittén framöver. Min tid går ut i höst.

Startlista >>>

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “12 båtar till Höstseglingen

  1. 4 september, 2015 at 10:00

    Tyvärr två ytterligare återbud. 10 kvar nu.

    Leif Skog lämnade återbud redan i går. Nu lämnade Thalatta och Tiki Minos återbud.

  2. 4 september, 2015 at 14:07

    Och nu har jag funnit en startbåt också. Äntligen! Men startbåten skulle behöva en gast också. Nån frivillig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.