• Säsongsstart för många på Lidingö Runt

Lidingö10_01I morgon lördag är det dags för Lidingö Runt. För många är det starten på årets tävlings- och båtsäsong. Men deltagarantalet sviktar. 236 anmälda, kan väl bli plus minus några. 2014 deltog 245 och bara för sju år sedan var antalet båtar över 400.

Vädret ser ut att bli okej, med växlande molnighet och hygglig temperatur. Vinden blir västlig, vridande mot syd under dagen. Avtagande, vilket kan gynna de större båtarna som nu startar senare. Är det föresten nytt för året, att småbåtarna startar först och de större senare?
Bor man i närheten ska man förståss ge sig ut och kolla, om man inte deltar förståss. Själv har jag en del att göra, och hoppas hinna med en kort sväng ut med Tango för att se att allt sitter på rätt ställe.

Express-klassen på årets Lidingö Runt är femton båtar stort. Är det inte rätt hyggligt nu för tiden? SWE2003 borde vara favorit här.
I Startgrupp nio återfinns bland annat FarEast 28R. Fyra båtar kommer till start, och det ska bli intressant att se hur dessa klarar sig. Strax under 1,30 har de fått i SRS. 28-fotarna möter i samma klass bland annat en Luffe 46.

I startgrupp 10 återfinns en av sveriges just nu häftigaste segelbåtar, MC 38. 1,552 i SRS på en 38-fotare är inte illa. Men det krävs nog en hel del undanvind för att den ska ha en chans.

Lidingö Runt >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.